Apple er bare tredje størst innen mobil

Apple er ikke lenger blant de to største innen smarttelefonmarkedet.

Teknologi

Kinesiske Huawei har klatret opp til en andreplass i smarttelefonmarkedet, og sender Apple ned på en tredjeplass. Samsung forblir størst.Det er første gang siden 2010 at amerikanske Apple ikke var blant de to største i smarttelefonmarkedet.Sørkoreanske Samsung solgte 71,5 millioner mobiler i andre kvartal 2018. Huawei og Apple solgte samtidig henholdsvis 54,2 og 41,3 millioner telefoner, ifølge International Data Corporation.Samsung har derfor nesten 30 prosent av det globale markedet, Huawei ligger på rundt 16 prosent, mens Apple tar omtrent 12 prosent av markedet.Til sammen ble det solgt 342 millioner smarttelefoner i andre kvartal 2018, en nedgang på 1,8 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.(©NTB)Se også: Apple steg til ny all-time high

huawei
samsung
iphone
apple