Bitcoin-millioner fikk arrest for millioner

Geir Harald Hansen har fått arrest for millioner i eiendeler til bakmenn i Justitia-gruppen.

FILE- In this Dec. 8, 2017, file photo, coins are displayed next to a Bitcoin ATM in Hong Kong. British lawmakers are urging regulation for cryptocurrencies such as bitcoin in a report that describes the current situation as the "Wild West." In a report Wednesday, Sept. 19, 2018 on digital currencies, Parliament's Treasury Committee called for regulations to protect consumers and prevent money laundering. (AP Photo/Kin Cheung, File) Kin Cheung
Teknologi

Bitcoin-utvinner Geir Harald Hansen plasserte 139 millioner kroner i investeringsprodukter anbefalt av den omstridte Justitia Gruppen. Nå har han fått arrest i eiendelene til Justitia-bakmenn, skriver DN.Pengene har Hansen ifølge avisen puttet inn i investeringsprodukter anbefalt av det omstridte rådgivningsselskapet Justitia Gruppen. Minst 12 millioner kroner står i eiendomsprosjekter, mens bitcoin for 130 millioner kroner står i en livsforsikringspolise på Bermuda.- Generelt er han ikke fornøyd med rådene han har fått fra Justitia Gruppen as, sier advokat Pål Sverre Hernæs til DN.Ved en kjennelse ved Oslo byfogdembete i juni i år fikk Hansen arrest for inntil 7,9 millioner kroner hos personene bak Justitia etter et aksjekjøp i Balestrand Rådhus. I tillegg fikk Hansens selskap i august i år ifølge DN arrest for ytterligere 4,4 millioner kroner knyttet til en investering i Tanatorg AS.- Vi skal ha et møte med motparten for å få et riktig faktum på bordet så det går an å finne en løsning. Motpartens anførsler har mye feil, sier advokat Kim Gerdt, som representerer Justitia Gruppen og eierne Levi André Hasfjord og Arne Kasland, til avisen.

bitcoin
geir harald hansen
justitia gruppen