Fire av ti mener at Facebook ikke tar personvern på alvor

Facebook innrømmer at de må gjøre mer for å gjenvinne folks tillit. 40 prosent svarer i en undersøkelse at de mener Facebook ikke tar personvern på alvor.

Teknologi

Det kommer fram i en fersk undersøkelse utført av InFact for Medier24 .Av de spurte svarer 40,6 prosent at de i liten eller svært liten grad opplever at Facebook tar personvernet deres på alvor. Til sammenligning oppgir 13,4 prosent at de i stor eller svært stor grad opplever at personvernet deres er godt ivaretatt hos nettsamfunnet.– Vi er nødt til å gjøre mer for å beskytte folk og deres personopplysninger. Vi vet at vi trenger å gjøre mye mer for å gjenvinne folks tillit, sier nordisk kommunikasjonssjef Peter Münster i Facebook til Medier24.Münster sier at Facebook har satt i gang flere tiltak for å beskytte brukerne, blant annet har selskapet kuttet ned på hvor mye data Facebooks applikasjoner har tilgang til. Facebook har også lansert verktøyet «Clear History», en funksjon som gjør det mulig å se hvilke nettsider og applikasjoner som deler informasjon med Facebook når du bruker dem.Til tross for at få er tilfreds med hvordan deres personvern ivaretas, svarer hele 44,6 prosent at det er «usannsynlig» eller «helt usannsynlig» at de vil slette Facebook-profilen sin i løpet av 2019. Samtidig svarer 15,8 prosent at det er «sannsynlig» eller «svært sannsynlig».(©NTB)

facebook
personvern
Nyheter
Teknologi