Apple saksøkes av utviklere

Søksmålet ble levert i California tirsdag.

Utviklere har saksøkt Apple over kostnadene forbundet med å selge apper i App Store, og anklager selskapet for å drive monopolvirksomhet når det gjelder distribusjon av apper, skriver Marketwatch.I søksmålet heter det også at Apple har krevd en margin på 30 prosent i nær 11 år for å selge apper og produkter med appene. Søksmålet går også inn på selskapets strenge prising.Apple misbrukes sin markedsmakt på bekostning av utviklere som er tvunget til å benytte plattformen for å selge sine iOS-apper, uttalte utvikleres advokat, Steve Berman.En talsmann for Apple sa at selskapet ikke kommenterer søksmål og henvendte The Wall Street Journal til informasjon om App Store på sin nettsiden.Mandag lanserte Apple en rekke nye produkter , men ble samtidig rammet av rapporter om at det og flere andre tech-selskaper granskes for mulig misbruk av markedsmakt. Det gikk ikke lang tid før det første søksmålet kom.