Apples nye flaggskip - Mac Pro

Og skjermen kan bli like dyr.

Apple presenterte en rekke nyheter i går, deriblant den nye Mac Pro.Selskapet selv beskriver dette som «en banebrytende arbeidsstasjon, designet helt fra bunnen av, for profesjonelle brukere som sprenger grensene for hva en Mac kan brukes til».Samtidig lanserte Apple også Pro Display XDR, «verdens beste skjerm for profesjonelle brukere». Pro Display XDR har en massiv 32-tommers Retina 6K-skjerm med stort fargerom (P3), 10-bits farge og hele 1600 nit lysstyrke, «overlegen kontrast» med 1.000.000:1 og en «utrolig visningsvinkel». Nye Mac Pro har Xeon-prosessorer i arbeidsstasjonsklassen med opptil 28 kjerner, minne med høy ytelse med kapasitet på hele 1,5 TB, åtte PCIe-utvidelsesplasser og grafikkarkitektur med verdens kraftigste grafikkort.Les også: Høydepunktene i Apples lansering - Kraftigste noensinne Arbeidsstasjonen har videre Apple Afterburner, «et revolusjonerende akselerasjonskort» som lar deg spille av tre strømmer med 8K ProRes RAW-video samtidig. Mac Pro og Pro Display XDR er ifølge selskapet «de kraftigste verktøyene for profesjonelle brukere fra Apple noensinne, og sammen vil de revolusjonere måten brukerne arbeider på».Mac Pro blir tilgjengelig fra i høst, og prisene starter på 5.999 dollar, som tilsvarer rundt 52.000 kroner på dagens kurser.Pro Display XDR starter på 4.999 dollar, men for en matt versjon med det spesielle Nano-belegget for mindre refleksjoner må du ifølge tek.no ut med ytterligere 1.000 dollar.Les mer om nye Mac Pro her.