Dette var høydepunktene i Apples lansering

Apple lanserte mange nyheter mandag kveld. Det bremset kanskje også kursfallet? Apple falt bare 1 prosent, mens de andre tech-kjempene dundret ned etter rapporter om at de blir gransket for misbruk av markedsmakt.

Apple lanserte mandag kveld nye Mac Pro , en arbeidsstasjon designet helt fra bunnen av, for profesjonelle brukere. Selskapet lanserte også Apple Pro Display XDR , for profesjonelle brukere, heter det i pressemeldingen.Helt nye Mac Pro har Xeon-prosessorer i arbeidsstasjonsklassen med opptil 28 kjerner, minne med høy ytelse med kapasitet på hele 1,5 TB, åtte PCIe-utvidelsesplasser og grafikkarkitektur med kanskje verdens kraftigste grafikkort. I tillegg har den Apple Afterburner, et akselerasjonskort som gjør det mulig å spille av tre strømmer med 8K ProRes RAW-video samtidig.Se også: Apples nye kraftkar koster over 50.000 macOS CatalinaApple lanserte også macOS Catalina , med nye funksjoner, apper og teknologier for utviklere. Med macOS Catalina erstatter Apple iTunes med andre populære underholdningsapper – Apple Music, Apple Podcasts og Apple TV-appen. Den nye Sidecar-funksjonen gjør det mulig for brukere å utvide Mac-skrivebordet sitt ved å bruke iPad som en skjerm nummer to eller som en svært nøyaktig inndataenhet i kreativitetsapper for Mac. Nye sikkerhetsfunksjoner gir brukerne bedre beskyttelse, og Talekontroll gjør det mulig for brukere å kontrollere Macen kun med stemmen, heter det i pressemeldingen.macOS Catalina erstatter iTunes med tre nye apper som forenkler og forbedrer måten Mac-brukere finner og spiller av musikk, TV-programmer, filmer og podkaster.Apple presenterte også iOS 13 med nytt utseende for iPhone. Det får Mørk modus og nye måter å se gjennom og redigere bilder på, logge på apper og nettsteder og navigere i omgivelsene med et helt nytt kart. iOS 13 er raskere og har bedre respons med optimaliseringer gjennom hele systemet som forbedrer åpning av apper, reduserer nedlastingsstørrelsen på apper og gjør Face ID enda raskere, heter det fra Apple.watchOSApple presenterte også watchOS 6 , som gjør det lettere for Apple Watch-brukere å følge med på egen helse og trening. watchOS 6 kommer også med nye dynamiske urskiver og App Store direkte på Apple Watch.iPad OSApple presenterte i dag iPadOS , med et nytt navn for å løfte frem iPadens opplevelse. iPadOS bygger på det samme grunnlaget som iOS og legger til nye egenskaper og funksjoner som er spesifikke for den store skjermen, fremgår det av pressemeldingen.iPadOS introduserer nye måter å jobbe med apper på i flere vinduer, overblikk over mer informasjon på en nydesignet Hjem-skjerm og mer naturlige måter å bruke Apple Pencil på. iPadOS drar også nytte av de nye oppdateringene i iOS 13.tvOSApple lanserte også tvOS 13, et operativsystem som gjør Apple TV 4K til en personlig underholdningsenheten for TV-programmer, filmer, musikk, bilder, spill og apper – på hjemmets største skjerm.Med tvOS 13 får Apple TV 4K en ny Hjem-skjerm; flerbrukerstøtte hvor flere brukere har tilgang til egne TV-programmer, filmer, musikk og anbefalinger; støtte for Apple Arcade; utvidet støtte for spillkontrollere og nye skjermsparere i 4K HDR som er filmet under vann, heter det.For utviklereApple annonserte også flere innovative teknologier som gjør det enklere og raskere for utviklere å skape kraftige nye apper. SwiftUI er et utviklerrammeverk som gjør det enklere å bygge kraftige brukergrensesnitt.ARKit 3 , RealityKit og Reality Composer er verktøy som er laget for å gjøre det enda enklere for utviklere å skape attraktive opplevelser for utvidet virkelighet for forbruker- og bedriftsapper. Nye verktøy og API-er gjør det mye enklere å flytte iPad-apper til Mac. Og oppdateringer for Core ML og Create ML muliggjør kraftigere og mer effektive integrerte maskinlæringsapper.