Facebook all-in i egen kryptovaluta - Libra

Facebook planlegger nå å lansere sin egen kryptovaluta - Libra. Den skal bli bedre enn bitcoin og eksponeres for over 2 milliarder brukere. Kanskje den også kan utfordre dollar?

Se også : Er Facebooks kryptovaluta - Libra - en egen valuta?Fakta om Libra* Tirsdag lettet Facebook på sløret om den nye kryptovalutaen Libra, som nettgiganten skal skape sammen med 28 partnere. Målet er at antall partnere har økt til 100 innen lanseringen neste år.* Med i Libra-nettverket er flere kjente betalingsselskaper som MasterCard, Visa og PayPal. I tillegg deltar selskaper som eBay, Booking.com, Spotify og Uber.* I likhet med andre kryptovalutaer, som Bitcoin og Ethereum, skal Libra bygges på blokkjede-teknologi.* En organisasjon med base i Sveits skal styre driften av valutaen og har ansvaret for å holde den stabil, samt å styre «trykkingen» av ny valuta. Ingen av selskapene i nettverket skal styre denne organisasjonen alene.* Valutaen skal være global og knyttes én-til-én opp mot et fond av tradisjonelle valutaer og verdipapirer hos ordinære sentralbanker. Slik ønsker man å unngå de voldsomme prissvingningene som har gjort flere andre kryptovalutaer uegnet som betalingsmiddel.* Parallelt med lanseringen av Libra skal Facebook lage en digital lommebok kalt Calibra som skal kunne brukes til å lagre og sende valutaen på tvers av landegrensene.* En prototyp av valutaen ble tirsdag sluppet i åpen kildekode slik at utviklere allerede nå kan begynne arbeidet med å implementere den i apper og tjenester.(©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også