Kjempekontrakt til Kongsberg Gruppen

Kongsberg Satellite Services (KSAT) har signert en kontrakt med Space Norway til verdi 618 millioner kroner, ifølge en børsmelding fredag.

Teknologi

Avtalen gjelder leveranse av bakkestasjon-tjenester som skal gi tilgang til satellittbasert bredbånd i Arktis. De to satellittene skal etter planen skytes opp av SpaceX i 2022. Serviceavtalen over 15 år dekker bakkestasjons- og romfartøysoperasjoner og betyr at KSAT utvider både kapasitet og antenner i Tromsø-regionen i Nord-Norge.Viktig milepælKSAT ser tildelingen som en viktig milepæl. “Å forsyne bredbånd til den strategisk viktige Arktis-regionen demonstrerer at vi er en verdensledende aktør innen bakkestasjoner og tjenester knyttet til disse. Dette er et viktig skritt i retning av å sikre at vi er en foretrukket partner for neste generasjons oppdrag i rommet", sier Eirik Lie, administrerende direktør Kongsberg Defence and Aerospace.Les hele meldingen her

romfart
kongsberg defence & aerospace
spacex
Nyheter
Teknologi