Morgendagens norske tech-selskaper - verdsettes til flere hundre millioner

Oslo er regnet som en av verdens beste arenaer for tech startups

Norske myndigheter investerer hardt i kunstig intelligens og annen teknologi, og det har dermed vokst frem et økosystem med tech relaterte startups i regionen. Arrangementer som startup weekend Oslo og Oslo startup day er med på å holde selskapene og entreprenørene interesserte og motiverte. Disse blir arrangert henholdsvis tre ganger i året og en gang hver måned.Denne artikkelen bygger videre på forrige ukes artikkel der fem ledende tech startups i Oslo regionen ble nevnt. Nedenfor listes ytterligere fire selskaper opp:Spacemaker AIGrunnlegger: Anders Kvale, Carl Christensen, Håvard HaukelandGrunnlagt: 2016Markedsverdi: I intervallet (866-1.299 millioner kroner) Spacemaker har designet og bygget en software-basert simulator med den hensikt å maksimere eiendomsutvikling. Selskapet tilrettelegger for at bruker får se flere løsninger, for deretter å velge ut de beste med detaljerte analyser. Spacemaker har vokst raskt siden 2016, og har mer enn 80 ansatte og tilstedeværelse i blant annet Barcelona og Boston. StingrayGrunnlegger: Espen BeckGrunnlagt: 2011/2012Markedsverdi: I intervallet (250-410 millioner kroner)Leverer høyteknologiske løsninger til havbruk- og oppdrettsnæring. Har siden 2014 levert et produkt som ved hjelp av stereokamera og egenutviklet programvare detekterer lakselus, for så å effektivt kvitte seg med lusen. En laserstråle «pulser» og dreper hver individuelle lakselus uten å skade fisken. MemoryGrunnlegger: Mathias MikkelsenGrunnlagt: 2013Markedsverdi: I intervallet (173-260 millioner kroner)Memory tilbyr løsninger som skal effektivisere hverdagen på kontoret ved å kutte sløsing. Timely, som er selskapets første produkt tilbyr fullautomatisk “time tracking”, denne tjenesten har over 4.000 betalende kunder og brukes i 160 land. PayrGrunnlegger: Espen Einn, Ola Einang, Åste EinnGrunnlagt: 2016Markedsverdi: UvisstPayr skal gjøre ditt og mitt økonomiske liv lettere, og tilbyr løsninger knyttet til digital betaling av eksempelvis regninger. Når regningen er betalt, analyseres innholdet for å finne ut om du får maks ut av pengene, for deretter å foreslå en bedre avtale hvis det eksisterer. Bytte kan gjøres direkte fra appen.