Børstaper til himmels

Napatech har vært et mareritt for aksjonærene i flere år. Tirsdag eksploderte aksjen og steg 95 prosent på gode kvartalstall.

POSITIV DRIFT: Napatech leverte positiv kontantstrøm fra drift for tredje kvartal på rad. Her representert ved adm. direktør Ray Smets. Foto: Eivind Yggeseth
Teknologi

Vinteren 2017 trodde Napatech-aksjonærene på gull og grønne skoger, og kursen sto i 24 kroner. I dag handles aksjen til 2,34 kroner, etter et fall på over 90 prosent.

Det kan tilsynelatende virke som om investorene igjen har fått troen på selskapet, og tirsdag steg aksjen 95 prosent etter fremlagt kvartalsrapport.

Napatech utvikler «intelligente nettverkskort» for sanntidsanalyse av nettverkstrafikk.

I andre kvartal endte omsetningen på 39,6 millioner danske kroner, opp fra 24,7 millioner kroner i fjor. Driftsresultatet før av- og nedskrivninger (EBITDA) forbedret seg kraftig og landet på plussiden. 

– Ved å sette kundene først og å vektlegge å skape aksjonærverdier, har vi fokusert på en rekke nøkkelfaktorer som både har spisset forretningsmodellen og forbedret vår gjennomføring av kortsiktige inntektsmål. Samtidig har vi økt vår innsats knyttet til å levere nye produkter for å støtte vår fremtidige vekst, sier adm. direktør Ray Smets i Napatech.

Fornøyd med tallene

Nummer fire på aksjonærlisten finner man Storebrand Vekst med 4,62 prosent av aksjene. Forvalter Fredrik Thoresen er fornøyd med tallene som ble sluppet tirsdag.

– Den kraftige kursoppgangen skyldes primært tre faktorer. For det første leverer selskapet positiv kontantstrøm fra driften for tredje kvartal på rad. Videre løfter Napatech guidingen på driftsmarginen for 2019, sannsynligvis på grunn av en bedre produktmix og kostnadsreduksjoner, sier han.

Forvalteren trekker også frem at de første inntektene er blitt rapportert fra software-løsningen som kjøres på Intel's nye SmartNIC plattform.

– Frem til dagens kursoppgang har selskapet vært priset til litt over kontantbeholdningen. Det er ingen analytikere som dekker Napatech og det tar fort litt tid å sette seg inn i selskapets teknologi og verdikjede, da vi har få sammenlignbare selskaper i Norden, sier han.

POSITIV: Storebrand Vekst-forvalter Fredrik Thoresen har nettokjøpt Napatech-aksjer i 2019. Foto: Eivind Yggeseth

Napatech

(Mill. DKK)2. kv./192. kv./18
Driftsinntekter39,624,7
EBITDA1,1−16,2
Resultat før skatt−5,7−26,8
Resultat etter skatt−6,2−20,9
 

Løfter guidingen

I kvartalsrapporten fastholder Napatech guidingen for 2019 der selskapet venter en omsetning på mellom 150 og 180 millioner danske kroner. 

Bruttomarginen ventes imidlertid å stige fra 68 til 69 prosent, som et resultat av lavere driftskostnader. IT-selskapet venter også at investeringene blir mindre enn tidligere annonsert, noe som vil gi positivt utslag på fri kontantstrøm.

Resultater i midten av guiding-intervallene vil gi et EBITDA-bidrag på 1,3 millioner danske kroner i 2019. Til sammenligning var driftsresultatet på minus 7,8 millioner danske kroner i fjor.

– Vi har vært netto-kjøpere av aksjen i 2019. Vi synes Napatech er attraktivt posisjonert mot skytjenester og cybersikkerhet. Teknologien som ligger til grunn er god og selskapet greier å utvikle nye løsninger i samarbeid med industriledere, sier Thoresen.

Nyheter
Teknologi