Zisson gjør oppkjøp

Det Verdane-støttede teknologiselskapet Zisson kjøper svenske Clear IT. Målet er lederskap på kundekontaktsystem i Skandinavia.

OPPKJØP: Kundekontaktselskapet Zisson ekspanderer i Sverige med oppkjøp. Illustrasjonsfoto: Dreamstime
Teknologi

Kundekontaktselskapet Zisson, som har hatt PE-selskapet Verdane tungt inne på eiersiden siden i fjor høst, kjøper nå svenske Clear IT.

Zisson har spesialisert seg på et omnikanal-kundekontaktsystem. Programvaren Wave sørger for at selskaper som Equinor, Norwegian og Viasat får alle kommunikasjonskanaler inn på én programvareplattform.

Ideen er at kundesentre dermed kan få kundehenvendelsene inn i én oppgavestrøm, uansett om kunden foretrekker å ringe, legge inn meldinger fra Facebook Messenger, sende epost eller bruke chat.

Vokser og taper

I 2018 omsatte Zisson for 50 millioner kroner og tapte 2,3 millioner, inntektene hadde da økt fra 36 millioner kroner.

Clear IT er et etablert selskap med skytjenester som skaleres etter kundenes behov. Sammen med Zisson. Oppkjøpet åpner blant annet for mer utviklingskapasitet og en inngang til det svenske markedet.

– Det er med stor spenning og forventninger at vi nå annonserer oppkjøpet av Clear IT i Stockholm, Sverige, sier André Jensen, konsernsjef i Zisson i en kommentar. Zisson har som mål å bli en skandinavisk markedsleder.

– Vi har vært klare i våre intensjoner om å ekspandere, og at dette skulle gjøres ved oppkjøp, men også på at vi skulle gjøre dette når vi fant et selskap der vi kan etablere en felles kultur. Det har vi funnet i Clear IT, sier Jensen.