Børstaper har steget 184 prosent på en måned

Investorene kaster seg over børstaperen Napatech. Den seneste måneden har aksjen bykset opp 184 prosent.

I VINDEN: Den seneste måneden har Napatech klatret 184 prosent på Oslo Børs. Her representert ved adm. direktør Ray Smets. Foto: Eivind Yggeseth
Teknologi

Napatech har vært et mareritt for aksjonærene siden vinteren 2017, med et kursfall på rundt 90 prosent. Nå har imidlertid trenden snudd og den seneste måneden har aksjen steget 184 prosent på Oslo Børs.

Bare denne uken er kursen opp 49 prosent, noe som priser selskapet til 327 millioner kroner. Fredag steg aksjen 13,54 prosent og ved stengetid sto kursen i 3,94 kroner.

Selskapet utvikler «intelligente nettverkskort» for sanntidsanalyse av nettverkstrafikk og nylig uttalte Storebrand Vekst-forvalter Fredrik Thoresen følgende:

«Den kraftige kursoppgangen skyldes primært tre faktorer. For det første leverer selskapet positiv kontantstrøm fra driften for tredje kvartal på rad. Videre løfter Napatech guidingen på driftsmarginen for 2019, sannsynligvis på grunn av en bedre produktmiks og kostnadsreduksjoner».

Han påpekte også at selskapet hadde fått rapportert de første inntektene fra softwareløsningen som kjøres på Intels nye SmartNIC plattform.

Ingen analysedekning

Det er ingen analytikere som følger Napatech og frem til nylig var selskapet priset til litt over kontantbeholdningen.

I slutten av august leverte selskapet kvartalstall og investorene svarte med å sende aksjen opp 95 prosent intradag.

I andre kvartal økte omsetningen fra 24,7 millioner danske kroner til 39,6 millioner, samtidig som driftsresultatet før av- og nedskrivninger (EBITDA) endte i pluss.

Napatech fastholdt guidingen om en omsetning på mellom 150 og 180 millioner danske kroner for 2019.

Det ventes videre at bruttomarginen vil stige fra 68 til 69 prosent, som et resultat av lavere driftskostnader.  IT-selskapet venter også at investeringene blir mindre enn tidligere annonsert, noe som vil gi positivt utslag på fri kontantstrøm.

Resultater i midten av guidingintervallene vil gi et EBITDA-bidrag på 1,3 millioner danske kroner i 2019. Til sammenligning var driftsresultatet på minus 7,8 millioner danske kroner i fjor.

napatech
Nyheter
Teknologi