BILKUNDE VIL HA MER: Norbit og adm. direktør Per Jørgen Weisethaunet øyner omsetningsvekst på 50 millioner. Foto: Iván Kverme

Norbit øker omsetningen med 50 millioner kroner

Ytterligere volumer til kunde i bilbransjen gir Norbit 50 millioner ekstra i året.

Teknologiselskapet Norbit, som ble notert på Oslo Børs i juni, har meddelt at en viktig kunde i bilbransjen har varslet en betydelig økning i volumleveransene for et eksisterende produkt.

For Norbit ventes denne økningen å gi 50 millioner kroner ekstra i årlige inntekter, gjeldende fra 2020.

Teknologiskreddersømleverandøren var tirsdag ettermiddag opp 1,6 prosent til 20,70 kroner på Oslo Børs. Selskapets noteringskurs i juni var 19 kroner.

Utsatte leveranser

Da selskapet la frem kvartalstall i august, ble det påpekt at veksten i segmentene Oceans og Intelligent Traffic Systems (ITS) hadde vært litt svakere enn selskapet hadde håpet på.

Via ITS-segmentet produserer Norbit forskjellige trådløse kommunikasjonsløsninger til lastebiler som kontrollerer hviletidsdata og sørger for elektronisk innkreving av avgifter. Selskapet har i år fått to store kontrakter med tyske Continental Automotive og Toll Collect.

«Noen av våre store kunder har bedt oss om å utsette noen leveranser for å få orden på egen logistikk. Det har redusert volumene i kvartalet», sa Norbit-sjef Per Jørgen Weisethaunet til Finansavisen da, og la til:

«Vi forventer imidlertid at det som ble utsatt i andre kvartal kommer som ekstraleveranser i andre halvår».


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også