Otello-datter tar sikkerhetsapp til Asia

Sikkerhetsappen bSafe skal distribueres av Bemobi i Asia. En mobiloperatør med millioner AV kunder lanserer nå den norskutviklede tjenesten.

SIKRERE OG TRYGGERE HVERDAG: Den norskutviklede mobilappen bSafe skal ved hjelp av børsnoterte Otello distribueres via et asiatisk mobilselskap.  Foto: NTBScanpix
Teknologi

Bemobi, datterselskapet til det børsnoterte IT-selskapet Otello, har inngått en avtale med Mobile Software med sikte på storlansering av sikkerhetsappen bSafe i Asia.

Mobile Software

Stiftet I 2015, utvikler programvare innen trygghet- og sikkerhet for mobiltelefoner og alarmsentraler

Sikkerhetsappen bSafe skal bidra til å forhindre vold og seksuelle overgrep, samt kunne ha bevis i tilfeller der det har skjedd.

Er langt fremme på stemmeaktivering av alarm, live streaming og automatisk opptak av lyd og video som kan brukes for eksempel i en rettsak. 

Går etter mobiloperatører og mobilprodusenter i Asia og Latin-Amerika, samt bedrifter og organisasjoner i USA med fokus på trygghet- og sikkerhet.

 

Bemobi

Et av datterselskapene til børsnoterte Otello.

Er et medie- og underholdningsselskap som integrerer mennesker og mobilt innhold gjennom teknologi, og kontinuerlig åpner for nye muligheter gjennom nye forretningsmodeller. 

Etter mer enn 15 år i det brasilianske mobil-markedet, og i tett samarbeid med alle store mobiloperatører i regionen, har Bemobi de seneste årene gått internasjonalt

Er nå til stede i mer enn 30 land i Latin-Amerika, Russland, Ukraina, Hviterussland og Asia.

 
TIL ASIA: Sikkerhetsappen bSafe får drahjelp av Otello-selskapet Bemobi for å nå ut til asiatiske kunder. SKJERMBILDE: Mobile Software

– To og et halvt år etter at vi kjøpte Bipper, og dermed overtok bSafe, er vi på full fart inn i det asiatiske markedet, sier Mobile Software-sjef Rich Larsen.

Bygget på Bipper

Larsen kjøpte restene av Bipper for 1,8 millioner kroner og la det inn i Mobile Software, det var etter at tidligere eiere hadde skutt inn over 60 millioner kroner før de ga opp. Siden har sikkerhetsappen fått ferdigstilt flere funksjoner og kan i dag tilby stemmeaktivering av alarm, direktesending fra telefonen og automatisk opptak av lyd og video.

– Kvinners trygghet og sikkerhet er et viktig tema i mange land. Sikkerhetsappen skal bidra til å forhindre vold og seksuelle overgrep samt gjøre det enklere å dokumentere overgrep i ettertid, sier Larsen.

Han har selv en datter som for noen år siden ble voldtatt av to menn, og som har slitt med senskader som depresjon og selvmordstanker. I dag er datteren med som medgründer og er aktiv i selskapets drift.

 – Kvinner er dessverre også ofte rammet av vold og seksuelle overgrep, og ser man på statistikken er det ingen forskjell om du er kvinne i USA eller Norge. Så mange som én av fem kvinner over 18 blir utsatt for eller forsøkt utsatt for overgrep, sier Larsen.

 Verdifullt telekomnettverk

Otello, som er restene av Opera Software etter at selskapet solgte nettleser -divisjonen, skal nå bruke sitt nettverk og kontakter i telekommarkedet til å distribuere bSafe gjennom datterselskapet, Bemobi

– Bemobi tok kontakt med oss for å implementere bSafe hos en asiatisk telekomoperatør. Det betyr mye at vi kan få drahjelp av Otello og Bemobi, de sitter på et ekstremt verdifullt nettverk av mobiloperatører og mobilprodusenter, sier Larsen.

Helge Dahl, produktdirektør i Bemobi, sier selskapet er godt i gang med å klargjøre bSafe for markedet.

– Integrasjonen går som planlagt, det er kun noen tekniske ting som nå må på plass, sier han.

– Det er høy interesse ute hos kundene for applikasjoner som berører sosial bevissthet, særlig mot kvinner, fortsetter Dahl.

Bemobi er mest kjent for å spre spill- og underholdningstjenester til operatører i Latin-Amerika, Asia, tidligere Sovjetunionen og Afrika. Det er første gang Bemobi, som opprinnelig er brasiliansk, tar en norsk applikasjon inn i porteføljen.

– Hvilke forventninger har dere til bSafe når det slippes?

– Vi har millioner av betalende kunder, men vår erfaring er at det tar tid å komme til et fornuftig nivå. Da vi lanserte et nytt produkt mot en tilsvarende operatør fikk vi rundt 250.000 kunder i løpet av to måneder, Dahl.

Sterke aksjonærnavn

Mobile Software kan skilte med rundt 50 aksjonærer, og blant disse finner man advokat John Christian Elden og investor Trond Riiber Knutsen på eiersiden. 

FAKSIMILE: Finansavisen lørdag 8. juni 2019

Begge har en rådgivende rolle i selskapet og særlig Riiber Knutsen har vært en pådriver for Bemobi-avtalen, ifølge Larsen.

– Selv en god app må ha distribusjonskraft. For en scale-up som Mobile Software kan dette samarbeidet være avgjørende for å oppnå målet om internasjonal suksess, kommenterer Riiber Knudsen.

Appen bSafe har allerede passert én million nedlastninger via appbutikkene og i sommer ble selskapet verdsatt til 120 millioner kroner.

– Etter å ha jobbet med utvikling av bSafe-appen i flere år ser vi nå frem til distribusjon i det globale markedet. En avtale med Bemobi vil sikre oss tilgang til et globalt marked med store muligheter, sier Larsen.

Rich Larsen forventer at bSafe skal distribueres til andre asiatiske land samt Brasil på sikt. Han anslår samtidig at mellom 90 og 95 prosent av selskapets inntekter vil komme fra B2B-salg.

– Bemobis erfaring er at cirka 1 prosent av kundene ender opp med å konvertere til en betalingsapplikasjon. Når vi er oppe og går med operatøren har vi tro på at den første avtalen vil gi oss betydelige inntekter, sier Larsen.

Nyheter
Teknologi
Digital