<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

I akutt pengenød – henter 5,8 millioner

Behovet for arbeidskapital er presserende, og det er ikke tid til fortrinnsrettsemisjon, forklarer TargetEveryone.

Publisert 27. sep. 2019 kl. 10.58
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 243 ord
TRENGER PENGER: TargetEveryone hjelper sine kunder med effektivisering av digital markedsføring, og bruker blant annet SMS, epost og apper når kundene skal nå ut med sine budskap til sluttbrukerne. Foto: Dreamstime

TargetEveryone meldte i august at selskapets arbeidskapital var negativ. Nå har styret i det Merkur Market-noterte markedsføringsteknologiselskapet vedtatt å gjøre en rettet emisjon på 6,2 millioner svenske kroner.

Det tilsvarer cirka 5,8 millioner norske kroner.

Ifølge selskapet er en slik emisjon valgt ettersom behovet for arbeidskapital er presserende og det ikke er tid til å gjøre en fortrinnsrettsemisjon. Et slikt format er også mer kostnadseffektivt.

Dessuten, ifølge selskapet, var det «svært lav» deltagelse i deres forrige fortrinnssrettsemisjon.

13,5 prosent rabatt

I emisjonen utstedes det 44.285.714 nye aksjer med en tegningskurs på 0,14 svenske kroner. Emisjonen er imidlertid betinget av godkjennelse fra aksjonærene, som vil bli innkalt til ekstraordinær generalforsamling.

Tegningskursen tilsvarer ifølge selskapet volumvektet gjennomsnitt for TargetEveryone-aksjen de seneste 20 handelsdagene, med 13,5 prosents rabatt.

Formue Nord Market Neutral, Jörns Bullmarknad, City Capital Partners og Dividend Sweden tegner seg for henholdsvis 1,0, 2,2, 1,5 og 1,5 millioner svenske kroner.

Tegningskursen tilsvarer 0,13 norske kroner. På Merkur Market var TargetEveryone-aksjen tidlig ned over 25 prosent, til 0,16 kroner. I skrivende stund er den ned snaut 2 prosent til 0,21 kroner.

Kortsiktig løsning

Som en kortsiktig løsning har selskapet dessuten sikret en brolånsavtale med Jörns Bullmarknad.

Lånet er på 2,0 millioner svenske kroner med en månedlig rente på 3 prosent, og løper til senest 15. november.

I tillegg til emisjonen og brolånet, har TargetEveryone forsikring fra en norsk finansinstitusjon om et lån på størrelse med emisjonen, 6,2 millioner svenske kroner, som er klart så snart emisjonen er registrert.