Arctic Securities-analytiker Henriette Trondsen tror Kahoot! vil bli kjøpt opp

Arctic Securities-analytiker Henriette Trondsen blir ikke skremt av prisingen til Kahoot! og tror selskapet vil bli kjøpt opp på sikt.

KJØP: Analytiker Henriette Trondsen i Arctic Securities er positiv til Kahoot! og har en kjøpsanbefaling med kursmål 63 kroner. Foto: Anders Pedersen-Bjergaard

Arctic Securities-analytiker Henriette Trondsen har tatt opp dekning av Kahoot! med en soleklar kjøpsanbefaling og kursmål 63 kroner.

– Selskapet har en veldig god skalerbarhet og har i dag nådd nesten 100 millioner månedlige brukere med nesten ingen markedsføring. Lave faste kostnader gir sterk vekst i marginene, og det er ventet at selskapet skal ha en positiv operasjonell kontantstrøm i fjerde kvartal i år, sier hun.

Trondsen trekker frem at flere globale internettselskaper ønsker å posisjonere seg innen utdanningssektoren og trekker frem blant andre Google Classroom, GAFE, iBooks Author, iTunes U, Amazon Inspire, Office 365 for Education og Skype in the Classroom.

– Jeg ser på Kahoot! som en oppkjøpskandidat på sikt. I dag har selskapet strategiske avtaler med Google, Apple, Microsoft og Disney, hvor de to sistnevnte allerede er aksjonærer i dag, sier hun, og legger til:

– Dagens prising pr. månedlige bruker er ikke spesielt høy sammenlignet med oppkjøp av andre teknologiplattformer.

Netflix for utdanning

Arctic-analytikeren mener at nøkkelen for suksess blir at Kahoot! greier å ta seg betalt og konvertere brukerne over på «premium»-abonnement.

– Selskapet har begynt med denne prosessen nå. Et annet viktig poeng er at selv om trafikken fra bedriftssegmentet bare utgjør to prosent av den totale trafikken, så genererer den 80 prosent av inntektene, sier hun.

På sikt tror Trondsen at Kahoot! vil bli en slags «Netflix for utdanning», der man tilbyr flere læringsspill for elever og hjemmebrukere under et abonnement.

– Kahoot! har nylig kjøpt opp matteappen Dragonbox og leseappen Poio. Jeg tror det vil komme flere mindre oppkjøp i bedriftssegmentet og på hjemmemarkedet, sier hun.