<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Braathe Gruppen kjøper seg opp i nord

IT-selskapet Braathe Gruppen kjøper det Bodø-baserte konsulentselskapet iTet. Selskapet teller nå 175 ansatte og får en samlet omsetning på 425 millioner kroner.

    Publisert 15. okt. 2019 kl. 17.16
    Oppdatert 15. okt. 2019 klokken 18.45
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 290 ord
    SIKTER MOT 500: Tron Braathe, daglig leder, og Jon Ole Braathe, styreleder i Braathe Gruppen nærmer seg en halv milliard i omsetning. Foto: Torgeir Kveim Sti

    – Planen var å runde en halv milliard innen 2025, men etter en dobling på to år, regner vi med å komme i mål før planen. Det holder å doble en gang til, sa Tron Braathe til Finansavisen i mars.

    Da hadde selskapet nettopp kjøpt opp IT-selskapet Itum med 29 ansatte og lagt planen for å nå en halv milliard i omsetning før årsskiftet.

    Nå er Braathe Gruppen nesten i mål, etter at selskapet etter har lagt en ukjent sum på bordet for det Bodø-baserte konsulentselskapet iTet.

    iTet har 75 ansatte fordelt på kontorer i Bodø, Tromsø, Mo i Rana, Harstad og Oslo.

    – Selskapet gir oss en nasjonal dekning slik at vi er representert i hele Norge, sier Braathe.

    Ulønnsomt

    iTet forventer en omsetning på 180 millioner kroner i år, og har slitt med lønnsomheten de seneste årene.

    Selskapet hadde i fjor et årsresultat på minus 3 millioner av en omsetning på 202 millioner kroner.

    – iTet har god kapasitet, bra omsetning og bra dekningsbidrag. Får man bort en del av kostnadene, skal det ikke så mye til før det blir lønnsomt, sier Braathe.

    Ifølge Braathe, er oppkjøpet en god match, ettersom begge har kompetanse innen IT-drift, Microsoft-tjenester og jobbet mot offentlige kunder.

    Data-låve

    Braathe Gruppen som ble startet opp i en låve i Rygge i Østfold på 1989 har i dag etablert seg som et mellomstort IT-drift- og konsulentselskap.
    Låven er gjort om til kontorer og et høyteknologisk datasenter hvor selskapet betjener små og mellomstore bedrifter.

    Så langt har mye av selskapets inntekter kommer fra IT-drift og tjenester, samt noe salg av produkter, men fremover vil en større andel av inntektene komme fra konsulentvirksomhet.

    Selskapet har selskapet som BankID, P4 og Vipps på kundelisten, og hadde før oppkjøpene i fjor en omsetning på 175 millioner kroner og et driftsresultat på 15,4 millioner.