<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

IT-kjempe leverer varene

Analytikerne ventet sprekere både topp- og bunnlinje.

    Publisert 18. okt. 2019 kl. 07.16
    Oppdatert 18. okt. 2019 klokken 09.25
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 367 ord
    Atea-sjef Steinar Sønsteby. Foto: Adrian Nielsen

    Atea melder om et resultat etter skatt på 135 millioner kroner i tredje kvartal 2019, mot 92 millioner kroner i samme periode året før.

    Ifølge TDN Direkt var det ventet et resultat på 134 millioner kroner.

    Resultat per aksje ble 1,23 kroner, mot 0,84 kroner ved samme korsvei i fjor. Her var forventningen 1,22 kroner.

    Resultatet før skatt ble 171 millioner kroner, sammenlignet med 120 millioner kroner i 3. kvartal i fjor og ventet 168 millioner kroner.

    Driftsresultatet (EBIT) ble 181 millioner kroner, mot 132 millioner kroner i samme periode i fjor. Forventningen var 188 millioner kroner.

    Driftsinntektene beløp seg til 7.829 millioner kroner, sammenlignet med 7.098 millioner kroner i tredje kvartal 2018 og ventet 7.621 millioner kroner.

    Selskapet genererte minus 500 milloner kroner i fri kontantstrøm i kvartalet, særlig drevet av en større justering i arbeidskapitalen.

    Cash earnings kom inn på 330 millioner kroner i kvartalet, opp fra 214 millioner kroner året før.

    Rapporten her.

    Presentasjonen her.

    Inngikk strategisk partnerskap med Amazon og Microsoft

    Tidligere denne uken ble det kjent Atea inngår et strategisk samarbeid med Amazon Web Services (AWS) for hybrid-skybaserte tjenester i Norden, ifølge en melding onsdag.

    – Vårt samarbeid med AWS er et nøkkelkomponent som tillater Atea å tilby sine kunder en komplett hybrid multisky-plattform. Vi vil bli den nordiske markedslederen i å tilby AWS-skytjenester- og support, sa konsernsjef Steinar Sønsteby i Atea.

    Når Microsoft åpner to nye Azure-datasentre i Norge i høst, blir Atea selskapets første strategiske partner for skybaserte tjenester i Norden.

    – Skyen er allerede viktig for mange av kundene våre og når Microsoft etablerer datasenter i Norge, blir ikke interessen mindre, sa Michael Jacobs, adm. direktør i Atea Norge, tidligere denne uken.

    Ifølge Jacobs, er interessen for skytjenester større enn selskapet makter å levere. Derfor investerer selskapene 90 millioner kroner sammen i samarbeidsprosjektet som løper over tre år.

    Dette innebærer at Atea sender 1.000 ansatte på skysertifiseringskurs, hvorav 300 er fra Norge.

    – Vi ser er at det kommer til å være større interesse for sky enn vi klarer å levere og derfor gjør vi nå en storsatsing, uttalte Jacobs.

    Prosjektet inkluderer i tillegg Ateas egne datasentre, for å bygge opp kompetansen rundt hybride skyløsninger, samt et merkantilt samarbeid med skygiganten.

    – Det blir en fabrikk for å få kundene til raskere ut i skyen, het det fra Jacobs.