BNP Paribas satser på Stig Myrseths fintech-selskap

Fintech-selskapet Huddlestock skal levere en elektronisk markedsplass til BNP Paribas i Tyskland. Stig Myrseth forventer millioninntekter fra prestisjekontrakten.

GIKK FOR NORSK FINTECH: BNP Paribas skal brukes Huddlestocks plattform til å sette opp en ny markedsplass for investorkundene i Tyskland. Foto: NTBscanpix
Teknologi

I snart ett år har Huddlestock, som sprang ut av universitetsmiljøet i Stavanger for noen år siden og som i sommer fusjonerte med Dovre Forvaltning, holdt tett om det som kan bli en gigantavtale for fintech-selskapet.

BNP Paribas har nemlig besluttet å ta i bruk Huddlestocks plattform som en elektronisk markedsplass for forvaltere og investorkunder.

Forvaltere og investorer

Det er Huddlestoks tyske datterselskap, med Peter van Kleef i spiss, som har inngått avtale med BNP Paribas. Kleef har over 25 års erfaring som megler i USA, Tyskland og Sveits.

– Vi startet samtalene med BNP Paribas allerede i 2018, men nå har de bekreftet at de vil begynne å bruke plattformen i løpet av første kvartal 2020, sier Kleef, og fortsetter:

– Med denne plattformen kan banken tilby et bredt spekter av investeringsmuligheter til sine kunder og forvaltere i Tyskland.

Huddlestocks forretningsidé er å gi mannen i gata de samme mulighetene som profesjonelle investorer har i dag, til en rimeligere pris. 

SER MILLIONINNTEKTER I BNP PARIBAS-AVTALE: Huddlestock har kapret en viktig avtale med BNP Paribas. Her med Murshid Ali (t.v.), gründer og styremedlem, Peter van Kleef adm. direktør for datterselskapet i Tyskland og finansdirektør Aurelijus Burda. Foto: Henrik Charlesen

Selskapet kan levere skreddersydde markedsplasser som den BNP Paribas vil benytte, eller de kan gå rett til småinvestorer og profesjonelle investorer samt distribuere egne produkter for alle investorer.

– I mange investeringsmuligheter ligger minstetegningen på mellom 0,5 og 1,0 millioner euro. Med vår plattform kan BNP Paribas-kundene gå inn med så lite som 5.000 euro, sier Kleef.

– Tyskland har 400-500 uavhengige forvaltere og BNP Paribas er blant de største tjenestetilbyderne i det markedet.

Ber om 15 millioner

BNP Paribas har allerede startet markedsføringen av produktet, som de har døpt Qinfen by BNP Paribas.

– Forhåpentligvis blir det millioner av kunder på plattformen. Det finnes ingen konkurrenter i dette segmentet i Europa, eller i verden for øvrig, hevder Kleef.

Myrseth, som nå er adm. direktør i Huddlestock, og hans kollegaer er nå ute for å samle investorer som er villige til å bidra med å finansiere den siste utviklingsdelen før BNP Paribas kan ta i bruk deres teknologi.

Det er naturlig nok risiko forbundet med alle investeringer, men vi ser på denne avtalen som et viktig kommersielt gjennombrudd
Stig Myrseth, adm. direktør i Huddlestock

Han mener avtalen viser at Huddlestock sitter på en skalerbar forretningsmodell som kan gi betydelige utslag i verdsettelsen av selskapet.

Selskapet er i markedet for å hente 15 millioner kroner til en verdsettelse av Huddlestock på 143 millioner kroner. Prisingen er på linje med forrige verdsettelse.

Heftig vekst og fete marginer

Den erfarne finansmannen har regnet seg frem til tre ulike scenarier basert på volum i BNP Paribas-avtalen.

Det mest optimistiske utfallet legger til grunn at tre promille av bankens verdipapirer havner på plattformen, noe som skal gi en omsetning på 200 millioner kroner i 2023 når Huddlestock tar mellom 5 og 25 basispunkter i avgift. Det Huddlestock definerer som «base case» vil generere rundt 140 millioner og det mest pessimistiske gir 75 millioner på topplinjen, også de prognoser for 2023.

Selskapet forventer samtidig at EBITDA-marginen i avtalen vil ligge et sted mellom 40 og 60 prosent allerede ett år etter oppstart.

– Det er naturlig nok risiko forbundet med alle investeringer, men vi ser på denne avtalen som et viktig kommersielt gjennombrudd, sier Stig Myrseth, adm. direktør i Huddlestock.

Prisbelønnet

Ved siden av å åpne opp for at mindre investorer får tilgang til produkter som i utgangspunktet er forbeholdt større og profesjonelle investorer, er alternative investeringsfond (AIF) noe Huddlestock vil satse på. Et AIF-fond kan blant annet omfatte eiendom og shippingsyndikater.

Huddlestock har vunnet flere prestisjetunge priser for sin teknologi. Blant annet har selskapet havnet på listen over de 100 mest innovative formuesforvaltningsselskapene i verden av Fintech Global.

Selskapet har også tidligere gått til topps i Nordic Startup Award, og det amerikanske analysebyrået CB Insight har nevnt Huddlestock som en internasjonal game changer innenfor formuesforvaltning.

Huddlestock
teknologi
fintech
Nyheter
Teknologi