OnePlus 7T Pro er mye telefon for pengene

Hvis du liker at telefonen din varer en stund, bør du sette pengene dine på OnePlus 7T Pro.

RASK: OnePlus 7T Pro har fått et enda større batteri og en lynrask 90 Hz-skjerm, og har en av de mest moderne maskinvarene på markedet. Foto: Michael Groth
Teknologi

OnePlus lanserte i forrige uke en oppgradert T-versjon av toppmodellen OnePlus 7 Pro.

T-varianten av OnePlus’ telefoner har alltid skiltet med mindre designendringer, og selskapet hevder de dytter ut ny teknologi til kundene så fort den er tilgjengelig.

OnePlus 5T så en mye større skjerm, og OnePlus 6T så et mindre selfiekamera og et større batteri. Med 7T Pro har de valgt å beholde designen og kun gå for oppgradering av maskinvare.

Små forbedringer

Prosessoren er nå oppgradert til Snapdragon 855 Plus over den vanlige 855, som sitter i OnePlus 7.

7T Pro er en av de første telefonene som leveres med OxygenOS 10, bygget på Android 10. OxygenOS er ikke perfekt, men det er definitivt en av de bedre OEM-variantene av Android der ute.

Det er minimalt med «bloatware» (stort sett alle kan avinstalleres), og menyene og innstillingene er bare fornuftige. OnePlus har også klart å presse ut 85mAh ekstra fra tidligere kapasitet på 4.000mAh, til 4.085mAh, med støtte for hurtigladeren WarpCharge 30T, som ble introdusert med 7T tidligere denne måneden.

Kameraet har fått en liten oppdatering på software, og samtidig ser vi introduksjonen av en dybdesensor til venstre for kameralinsene på baksiden.

Selv om forbedringene i forhold til forgjengeren i beste fall er små, så er det fremdeles skjermen som skiller den mest fra konkurransen – ingen ramme, heldekkende skjerm og QHD i 90Hz setter skjermen i en egen liga.

FROSTET GLASS: OnePlus 7T Pros utseende appellerer i fargen Haze Blue, men er fremdeles utsatt for fingermerker. Foto: Michael Groth

Prikk lik forgjengeren

OnePlus 7T Pro er i utgangspunktet den samme telefonen som OnePlus 7 Pro, den er faktisk helt lik, både i hånden og av utseende. Det eneste som skiller telefonen fra sin forgjenger er dybdesensoren på baksiden. Vår testversjon kommer i fargen Haze Blue. Den bruker det samme frostede glasset som OnePlus 7T, med en veldig lys blå i bunnen som mørkner når det klatrer opp glasset på baksiden. Det ser fint ut, men er samtidig like mye utsatt for fingermerker.

Plass på pallen

Som OnePluser flest, pakker OnePlus 7T Pro den beste ytelsesrelaterte maskinvaren du kan få på en telefon.

En Snapdragon 855 Plus, 8 GB LPDDR4X RAM, som gir deg krøll på tungen, en HDR10+-skjerm og UFS 3.0-lagring sikrer OnePlus en plass på pallen som en av de raskeste telefonene på markedet. Den slår ikke ASUS ROG Phone II, som er i en helt annen liga og laget for spill, men leverer på alt annet.

Dette er en telefon som vil leve lenge på spesifikasjonene den har, og den vil være mer enn nok for de fleste. Har du dog OnePlus 7 Pro allerede, bør du vente til OnePlus kommer med sin åttende utgave, da denne telefonen blir for lik sin forgjenger.

Pris: 7.699 kroner med 8 GB RAM og 256 GB internminne.

oneplus 7t
teknologi
smarttelefon
test
Nyheter
Teknologi