Aksjefest for Magne Jordanger i ContextVision

Siden nyttår har ContextVision bykset opp 81 prosent på Oslo Børs. Det har gjort investor Magne Jordanger 101 millioner kroner rikere.

KURSGALOPP: Investor Magne Jordanger (t.v) har siden nyttår tjent 101 millioner kroner på investeringen i teknologiselskapet ContextVision. Her avbildet i forbindelse med seieren i Peugeot Norsk Derby på Øvrevoll Galoppbane. Foto: NTB Scanpix
Teknologi

ContextVision er et medisinsk teknologiselskap som har spesialisert seg på bildeanalyse og kunstig intelligens. Selskapets nye forretningsområde innen digital patologi er blitt godt mottatt av investorene og har vært med å sende aksjekursen til himmels.

Siden nyttår har teknologiselskapet steget 81 prosent på Oslo Børs, noe som priser egenkapitalen til 774 millioner kroner. Siden høsten 2013 har ContextVision gått ti-gangeren, til 100 kroner i dag.

En som kan glede seg over kursutviklingen er investor Magne Jordanger, som gjennom investeringsselskapet Monsun eier 29,1 prosent av aksjene. Siden nyttår har aksjeverdiene hans steget fra 124 til 225 millioner kroner, en oppgang på 101 millioner kroner.

Tidligere i høst anslo tidsskriftet Kapital at Jordanger har en formue på 3,5 milliarder kroner, noe som blant andre stammer fra hotell- og kjøpesentervirksomhet og kredittopplysningsselskapet CreditSafe.

Finansavisen har ikke lyktes med å få en kommentar fra Magne Jordanger mandag.

STØRST: ContextVision-aksjene til Magne Jordanger er verdt 224 millioner kroner. Foto: ContextVision

Økte omsetningen

Torsdag i forrige uke leverte ContextVision regnskapstall for tredje kvartal, som viste en omsetning på 23 millioner svenske kroner, opp fra 21,9 millioner svenske kroner i fjor.

Driftsresultatet kom inn på 4,6 millioner svenske kroner, opp fra 363.000 svenske kroner i tilsvarende periode i fjor. På bunnlinjen satt teknologiselskapet igjen med 3,4 millioner svenske kroner.

«Vi fortsetter å levere et sterkt salg, samtidig som vi bygger ut vår produktportefølje og legger til nye kunder. I ContextVision er vi opptatt av å utvide produkttilbudet, ettersom vårt første produkt innen digital patologi er i betatesting-fasen», skrev adm. direktør Fredrik Palm i kvartalsrapporten.

Salget i Asia økte med 10 prosent sammenlignet med tredje kvartal i fjor. Tre nye kundekontrakter ble signert, hvor to kontrakter var innen ultralyd og en innen røntgen. I Europa falt salget med syv prosent, mens salget i Amerika økte med 15 prosent.

ContextVision

(Mill. SEK)3.kv./193.kv./18
Driftsinntekter23,021,9
Driftsresultat4,60,4
Resultat før skatt4,50,4
Resultat etter skatt3,40,4

Et medisinsk teknologi- og programvareselskap som spesialiserer seg på bildeanalyse og kunstig intelligens.

Selskapet er markedsleder innen bildeforbedring og er programvarepartner til ledende produsenter av medisinsk bildebehandling over hele verden.

Teknologien hjelper leger med å tolke medisinske bilder nøyaktig, et kritisk grunnlag for bedre diagnostisering og behandling.

Det første produktet som støtter diagnostisering av prostatakreft lanseres i 2019.

Notert på Oslo Børs siden 1997.

Største aksjonær, med 29,1 prosent av aksjene, er den anonyme investoren Magne Jordanger.

Avsluttet forskningsprosjekt

ContextVisions digitale patologiprodukt INIFY Prostate (TM) er for tiden i en betatesting-fase. 

«I dette kvartalet så vi fortsatt høy interesse for INIFY Prostata og vi har nå gått inn i en ny viktig fase. Mens betatestingen pågår, fortsetter vi å få verdifull informasjon, sikrer ytterligere betatestkontrakter, og fokuserer på vekst innen digital patologi. I tillegg avsluttet vi et viktig forskningsprosjekt med fokus på lungekreft», skriver Palm.

Ved utgangen av tredje kvartal var selskapets kontantbeholdning på 37,4 millioner kroner.

Lav kvalitet på inntjeningen

Pareto Securities var ikke nevneverdig imponert over regnskapstallene til ContextVision.

 «Positive valutaeffekter fortsetter å støtte salget og driftsresultatet, og ekskludert økt kapitalisering, mener vi den underliggende kvaliteten på inntjeningen er svak. Den seneste kursoppgangen indikerer at markedet har priset inn forventningene til den digitale patologi-teknologien (DP)», skriver analytikerne i en oppdatering.

Meglerhuset har en «hold-anbefaling» på aksjen, men løfter kursmålet fra 72 til 77 kroner. Kursmålet impliserer en prising på 66 ganger forventet inntjening i 2019 og 8,6 ganger EV/salg, noe som er på nivå med tilsvarende selskaper innen medisinteknologi i Norden.

Analytikerne i Pareto Securities skriver at den organiske salgsveksten var på kun en prosent i tredje kvartal, hvis man justerer for valutaeffekter.

Meglerhusene Norne Securities og SpareBank 1 Markets er langt mer optimistiske på vegne av ContextVision og har kursmål på henholdsvis 150 og 100 kroner.

contextvision
magne jordanger
aksjer
investeringer
Nyheter
Teknologi
Børs