Siste Evry-presentasjon

Markedet sendte Evry-aksjen ned etter at Per Hove holdt det som trolig er selskapets siste kvartalspresentasjon før fusjonen med Tieto.

SNART I MÅL: Evry-sjef Per Hove holdt trolig sin siste kvartalspresentasjon torsdag. Sart fusjonerer selskapet med Tieto og Kimmo Alkio. Foto: Eivind Yggeseth
Teknologi

Med en EBITA-margin på 13,7 prosent og 2,5 prosent organisk omsetningsvekst, hevdet Evrys konsernsjef Per Hove at han var fornøyd med utviklingen i tredje kvartal.

Tallene var noe svakere enn konsensus blant meglerhusene som følger IT-selskapet. 

Etter et par timer med handel på Oslo Børs falt Evry-verdien med 0,7 prosent til 35,75 og en børsverdi på 13,3 milliarder kroner.

I rute

– Vi har en veldig god utvikling i konsulentdivisjonen, med en vekst på 5,5 prosent i 3. kvartal. I tillegg er utviklingen veldig god i applikasjonstjenester, med en vekst på 9,2 prosent, og programvaredelen i Financial Services øker med hele 11 prosent, sa Evry-sjefen da tallene ble presentert.

Dette var trolig Hoves siste kvartalspresentasjon som Evrys konsernsjef. Går det som planlagt er IT-selskapet offisielt slått sammen med Tieto når tallene for fjerde kvartal legges frem på nyåret.

– Alt er i rute med fusjonen og den nye ledergruppen er presentert, sa Hove under presentasjonen.

Evry 3. kvartal

(Tall i mill. kr.)3. kv. 193. kv. 18
Omsetning3.0923.005
Driftsresultat309305
Resultat f. skatt203269
Resultat e. skatt160208

I juni ble det kjent at Evry og Tieto fusjonerer til TietoEvry, som samlet vil ha en årlig omsetning på nærmere 29 milliarder kroner og 24.000 ansatte i Norden samt India, Kina, Ukraina og Tsjekkia.

Det er Kimmo Alkio som blir konsernsjef i TietoEvry, mens Hove skal nå skal jobbe med Alkio med integrasjonen og på spesielle prosjekter.

evry
tieto
per hove
kvartalspresentasjon
Nyheter
Teknologi
Børs