Trådløs minimalisme fra Poly

BackBeat Pro 5100 leverer god lyd og bra komfort til en litt for stiv pris. Og for all del aldri glem ladekabelen.

LITE SJENERENDE: Polys trådløse ørepropper er blant de minst sjenerende øreproppene på markedet, men er heller ikke blant de mest spennende. Foto: Torgeir Kveim Sti
Teknologi

Plantronics (nå Poly) nyeste tilskudd i kategorien helt trådløse øreplugger er en god kombinasjon av minimalisme og komfort. BackBeat Pro 5100 har lite «wow»-faktor, men er blant de bedre for deg som har pluggene i lenge av gangen.

Pro 5100 bygger videre på modellen Fit 3100 som kom i fjor, og har fått noen nevneverdige oppgraderinger på tilkoblingssiden. Den nye utgaven er utstyrt med Qualcomms Bluetooth 5.0 som tillater nærmest øyeblikkelig tilkobling i det du setter dem i ørene og mer stabilitet mellom pluggene.

I tillegg kommer ørepluggene med 60 mAh batterikapasitet og et etui med 440 mAh ladekapasitet som til sammen skal gi 6,5 timer lytting pr. oppladning og 13 ekstra timer inkludert i etuiet.

Minimalistisk

Designet er stilrent og enkelt og er på ingen måte oppsiktsvekkende. Der hvor utformingen derimot imponerer er hvor behagelig Pro 5100 er å ha i ørene over lang tid.

Vekten er begrenset til 5,8 gram, ørepluggene sitter godt og utformingen er mindre sjenerende enn en enkelte andre konkurrenter.

Inkludert det forglemmelige etuiet pluggene kommer i, får du enkelt plass til ørepluggene i lommen.

Skreddersydde funksjoner

Dersom du allerede har vendt deg til et annet par ørepropper med ulike funksjonsknapper til BackBeat, er ikke det noe problem. I Plantronics app kan du skreddersy knappene etter ønske, både på touch-funksjoner og de taktile knappene.

Fra fabrikken starter eller avslutter høyre ørepropp musikken eller en samtale, men dette kan endres til noe som passer deg. Andre mulige funksjoner er timer, stoppeklokke Spotify-spillelister og Googles assistent.

I tillegg kan du finne ut hvor du sist koblet til øreproppene, dersom du ikke kan finne dem.

Lydkvaliteten er også upåklagelig, med god dybde og god gjengivelse av vokaler i flere spekter. Som de fleste andre øreplugger bassen langt ifra noen høydare, men det må man nesten forvente fra denne produktsjangeren.

Forhistorisk ladekabel

To ting trekker ned sammenlignet med andre øreplugger: Det er ingen støykansellering slik du finner i de noe dyrere ørepluggene fra Sony, og om du ikke alltid har med deg kabelen kan lading bli et problem. Hvorfor Plantronics har valgt å benytte seg av mikro-USB når alle andre har gått videre til USB-C er uforståelig.

Totalt sett er Backbeat Pro 5100 et ganske komplett sett trådløse øreplugger med mange premium-funksjoner tilpasset dem som liker ørepluggene små og har dem lenge i.

Men sidestilt med hva du får hos konkurrentene er det vanskelig å forsvare prisen.

Pris: 1.800 kroner