Nytt Sysco-oppkjøp

I løpet av noen få uker har Credo Partners-kontrollerte Sysco gjort to oppkjøp i Sverige.

ØKER I SVERIGE: Sysco-toppene Dagfinn Ringås (f.v.) og Frank Vikingstad kjøper Ubase og adm. direktør Rafael Gonzales. Foto: Sysco
Teknologi

«Sysco kjøper alle aksjene i det svenske databaseovervåkingsselskapet Upbase. Det er det andre oppkjøpet selskapet gjør i Sverige på kort tid.

Upbase ble etablert i 2005, og tilbyr kunder i både privat og offentlig sektor døgnkontinuerlig overvåking, integrasjon og utvikling av driftskritiske database- og informasjonssystemer. 

Styrker porteføljen

Selskapet håndterer flere tusen virksomhetskritiske databaser, og har 20 ansatte basert i Stockholm.

– Gjennom oppkjøpet av Upbase styrker vi vår tjenesteportefølje, sier konsernsjef i Sysco, Dagfinn Ringås, i en kommentar.

Han viser til at eksplosjonen av datamengder de seneste årene gjør at Sysco opplever stor etterspørsel og kraftig vekst.

– Ved hjelp av Syscos bredde og pan-nordiske tilnærming rundt både produkt, konsulent og overvåkingstjenester kan vi nå hjelpe både flere og større kunder, og vokse enda raskere i det svenske markedet, kommenterer adm. direktør i Upbase, Rafael Gonzalez.

I fjor startet Sysco en offensiv for bli et av Nordens ledende IT-konsulentselskaper innen energisektoren.

Med PE-selskapet Credo Partners i rygg ble Sysco for ett år siden majoritetseier i danske Basecare, og i oktober sikret det seg aksjemajoriteten i det svenske IT-selskapet Upsys.

«Vi ser etter selskaper som enten styrker vår produktportefølje mot energisektoren, styrker kompetanseprofilen eller som bidrar til raskere ekspansjon utenfor Norge», uttalte Ringås den gangen.