<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

PE-selskap varsler IT-fusjon

PE-selskapet EQT slår sammen GlobalConnect, tidligere Broadnet, og IP-Only. Samlet vil selskapene omsette for over 5 milliarder kroner.

    Publisert 21. nov. 2019 kl. 10.07
    Oppdatert 21. nov. 2019 klokken 15.30
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 124 ord
    FORTSETTER: Martin Lippert er tiltenkt rollen som konsernsjef når Globalconnect og IP-Only fusjonerer. Foto: Leif Håvar Kvande

    To år etter EQTs oppkjøp av Globalconnect (tidligere Broadnet), og et halvt år etter oppkjøpet av svenske IP-Only, vil PE-selskapet fusjonere de to infrastrukturselskapene.

    Det nye selskapet vil tilby fibernettverk på tvers av landegrenser i Norden og Nord-Tyskland til privat og offentlig sektor, samt til forbrukermarkedet. 

    1.600 ansatte

    Etter fusjonen vil selskapet, som skal ledes av Lippert, ha 1.600 ansatte og omsette for cirka 5 milliarder kroner.

    Daniel Perez, partner i EQT Partners, sier at eieren anser en fusjon som et naturlig steg i strategien om å bygge  nordeuropeisk leverandøren av integrert, digital infrastruktur.

    «Den samlede organisasjonen vil få en unik posisjon i regionen, og vi vil fortsette med å støtte proaktive investeringer i virksomhetene,» sier Perez i en kommentar.

    En ny organisasjonsstruktur vil vi utarbeidet i løpet av de nærmeste månedene.