Tror på videre kursoppgang for Kahoot!

Mandag touchet Kahoot! kursmålet til Henriette Trondsen i Arctic Securities. – Jeg tror det er mer oppside utover vårt kursmål på 63 kroner, sier hun.

KJØP: Analytiker Henriette Trondsen i Arctic Securities har en kjøpsanbefaling på Kahoot! med kursmål 63 kroner. Foto: Aleksander Ragnvaldsen
Teknologi

Kahoot! ble børsnotert 10. oktober på Merkur Market til rundt 40 kroner og siden den gang har pilene pekt oppover. Mandag spratt aksjen opp 4,69 prosent og kursen stengte i 62,50 kroner, noe som er all-time-high.

På knappe 54 dager har markedsverdien økt fra 5 til 8,1 milliarder kroner, og bare den siste måneden er aksjen opp 39 prosent.

Venter fortsatt kursfest

Analytiker Henriette Trondsen i Arctic Securities har kjøpsanbefaling på Kahoot! og mener det er mer å hente for investorene i en fersk oppdatering.

– Kursen har gått nærmere 50 prosent siden jeg tok opp dekning dagen før børsnoteringen. Jeg tror fortsatt aksjen har mer å gå på, sier hun til Finansavisen.

Analytikeren begrunner en videre oppgang i aksjen med tro på at selskapet fortsetter veksten med flere betalende abonnenter.

– Alt avhenger av om Kahoot! får konvertert flere brukere over på «premium»-abonnement. Klarer de det tror jeg aksjen går forbi vårt kursmål, sier analytikeren.

Vi forventer at Kahoot! over tid vil bevege seg mot en «Netflix for pedagogiske spill»-abonnementsbasert modell
Henriette Trondsen, Arctic Securities

– Så dere høyner kursmålet snart?

– Jeg står ved kursmålet vi har publisert, men jeg tror fortsatt aksjen kan ha mer å gå på, sier Trondsen.

Kahoot!s Poio tok gull

Trondsen trekker frem i en kommentar på Kahoot!-aksjen en tittel som leseappen Poio nylig vant.

– Kahoot's Poio vant gullprisen for beste læringsspill i 2019 på Learning Technologies Awards i London i slutten av forrige uke. Det bør være støttende for merkevaregjenkjenning etter vårt syn selv om det ikke har direkte påvirkning på aksjen, sier analytikeren.

I tillegg til Kahoot!s quizspill, har selskapet premium-læringsappene Dragonbox (matematikk) og Poio (lesing).

– Vi forventer at Kahoot! over tid vil bevege seg mot en «Netflix for pedagogiske spill»-abonnementsbasert modell ved å samle flere premium-apper under Kahoot-merkevaren. Vi tror Kahoot! utvider hjemmemarked segmentet med potensielt et «lære språk»-spill.

Jakter kontantstrøm

Transaksjonene av matteappen DragonBox og leseappen Poio ble sluttført i august til en samlet prislapp på 23,7 millioner dollar. Analytikeren øyner nå en mulighet for at teknologiselskapet kan bli kontantstrøm-positiv i inneværende år.

 – Kahoot! er i rute for å oppnå positiv kontantstrøm fra driften i fjerde kvartal, sier hun.

Modellen krever begrenset investeringer i markedsføring eller kapitalkostnader, og med flere brukere over på premiumabonnement er det muligheter, ifølge Trondsen.

Hun mener Kahoot!s tredjekvartalsrapport bekrefte at selskapet er i rute med å konvertere brukerbasen til premiumpakker. I tredje kvartal økte betalte abonnementer til 120.000 brukere, fra 95.000 i kvartalet før.

– Det er viktig for investerings-caset at dette fortsetter, sier hun.

Kahoot! er i rute for å oppnå positiv kontantstrøm fra driften i fjerde kvartal
Henriette Trondsen, Arctic Securities

Over tid venter likevel Trondsen at en utvidelse av porteføljen vil påvirke kapitalbeholdningen, før inntektene øker igjen.

Haudemann-Andersen i sjefsstolen

Kursutviklingen til Kahoot! har gitt en solid avkastning til største enkeltaksjonær, Jan Haudemann-Andersen, gjennom hans investeringsselskap Datum. Investoren sitter med en eierandel på 13,3 prosent av selskapet, som tilsvarer 17,16 millioner aksjer.

PAPIRGEVINST PÅ 386 MILL.: Jan Haudemann-Andersen. Foto: Ivan Kverme

På noteringsdagen hadde Haudemann-Andersens aksjepost en verdi på nær 700 millioner kroner. Under to måneder senere har samme aksjepost vokst til en papirverdi på nesten 1,1 milliarder kroner, noe som gir en papirgevinst på 386 millioner kroner.

I forrige uke ble det også kjent at Harald Arnet fra Haudemann-Andersens investeringsselskap blir styreleder i Kahoot!

Samtidig går storaksjonæren, Eilert Hanoa, fra styreleder til adm. direktør i Kahoot!. Ifølge aksjonærlistene eier han aksjer for rundt 700 millioner kroner i selskapet.

– Vi forventer ikke at dette vil ha en stor innvirkning, siden Eilert har fungert som styreleder siden 2015 og kjenner selskapet godt, legger Trondsen til.

Medgründer Åsmund Furuseth, som var adm. direktør inntil lederskiftet, fortsetter i selskapet i rollen som produktsjef.

henriette trondsen
arctic securities
jan haudemann-andersen
kursmål
kahoot!
aksjeanalyse
investeringer
aksjerally
aksjeanbefaling
aksjeanbefalinger
åsmund furuseth
Harald Arnet
Datum
dragonbox
poio
netflix
merkur market
børsnotert
oslo børs
kjøpsanbefaling
oppside
oppsidepotensial
analytiker
Nyheter
Aksjeanalyse
Teknologi
Børs
Aksjeanalyse