<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Meling må vente til neste år for å bli søkkrik

Kjendisadvokat Brynjar Meling ble ikke søkkrik i år heller. Børsnoteringen av batterieventyret Wavetech er nå utsatt til neste år i påvente av at en nyhet skal skape optimisme.

Publisert 16. des. 2019
Oppdatert 18. des. 2019
Lesetid: 3 minutter
Artikkellengde er 603 ord
Article lead
lead
TAUS KANSKJE-RIKING: Brynjar Meling eier 5 prosent av Wavetech, men ønsker ikke å kommentere fremdriften i batterieventyret overfor Finansavisen. Foto: NTB Scanpix
TAUS KANSKJE-RIKING: Brynjar Meling eier 5 prosent av Wavetech, men ønsker ikke å kommentere fremdriften i batterieventyret overfor Finansavisen. Foto: NTB Scanpix

«Brynjar Meling kan bli styrtrik på batteriselskap», het det i Stavanger Aftenblad i april i år. Selskapet het Wavetech og hadde utviklet en teknologi som var patentert i nær 100 land. Meling satt med noen få prosenter, men selskapsverdien var astronomisk – 4 milliarder ifølge Meling. Senere ble det operert med en verdi på 9 milliarder.

De tidligere Nordic Securities-toppene Erik Egenæs og Endre Tangenes har vært involvert i forbindelse med salg av aksjer, og mange skal ha kastet seg på. Blant dem er rallypappa Morten Østberg, som angivelig skal ha investert minst 20 millioner kroner. Men den lovede børsnoteringen er utsatt og utsatt og utsatt.

SKUFFET: Datagründer og rallypappa Morten Østberg har satset 20 millioner på batterieventyret Wavetech, og er én av en stor mengde nordmenn som har gamblet på at selskapet skal på børs med milliardverdier. Foto: Roland Berg Lie

Østberg på info-møte

En voldsom uenighet mellom de norske bakmennene Dag A. Valand og Brynjar Meling og det amerikanske selskapet Wavetech Global skal være ryddet av veien, og i november kunne Morten Østberg melde at Wavetech igjen var klar for børsnotering før nyttår.

Nå varsler Østberg overfor Finansavisen at børsnoteringen er forskjøvet igjen.

– Jeg har fått indikasjoner på at børsnoteringen nå skal skje i løpet av første kvartal 2020. Jeg var på et informasjonsmøte tidligere i desember der det ble sagt at selskapet skulle børsnoteres i januar, men klok av skade velger jeg å si i løpet av første kvartal, sier Østberg.

Selskapet er nå på det som så fint heter roadshow for å skape interesse for børsnoteringen
Morten Østberg

Kurskollaps

Skjønt selskapet som skal børsnoteres er allerede på børs under navnet Spectrum Global Solutions, men Wavetech-aksjonærene har ikke fått aksjene ennå. Kursen på Spectrums aksjer har i år falt fra 30 cent til 0,029 cent slik at selskapet nå prises til bare 1,7 millioner dollar.

Den 18. november fikk det endelig melding fra Spectrum om at fusjonen med Wavetech var gjort, men Wavetech-aksjonærene har fortsatt ikke fått sine aksjer i Spectrum. 

Til grunn for fusjonen lå en verdsettelse av Spectrum på 3 millioner dollar og en verdi på Wavetech på 117 millioner dollar, inkludert 1,7 millioner i kontanter.

Jobber med å skape interesse

– Vi sitter nå med en aksje som er helt illikvid før vi har fått aksjer i Spectrum. Ingen kan gjøre noe, og alle investorene er utålmodige, sier Østberg.

– Selskapet er nå på det som så fint heter roadshow for å skape interesse for børsnoteringen. Samtidig skal det gjerne komme ut nyheter i forbindelse med børsintroduksjonen.

Han innrømmer imidlertid at han ikke har noen fremdriftsplan og at han synes det er vanskelig å forstå hva som skjer i Wavetech GmbH, som er besluttet fusjonert med Spectrum.

– Dessuten er Spectrum kun OTC-notert, mens Wavetechs plan var å gå på Nasdaq-børsen, som er en ordentlig børs, sier Østberg.

«Fiende» skal eie 25 prosent

Den lille informasjonen fikk han i møte hos det tidligere amerikanske selskapet Wavetech Global, som nå går under navnet PAC Global. Til tross for tidligere uenighet er PAC eier av rundt 25 prosent av aksjene i Wavetech GmbH, ifølge Østberg.

Kjernen i selskapet skal være en teknologi som hindrer krystallisering i batterier, hvilket skal gi dramatisk økning i levetid og ytelse. Foreløpig har aksjonærene kun fått en endeløs rekke av utsettelser – uten at de har fått informasjon.

Den store utfordringen blir å overbevise investorer om at et selskap priset til 1,7 millioner dollar plutselig skal prises til 120 millioner dollar fordi de har fusjonert inn en ukjent batterivirksomhet som ikke har gjort annet enn å skuffe aksjonærene.