Arctic Securities-analytiker Henriette Trondsen spår videre himmelferd for Kahoot!

Kahoot!-kursen fosser frem etter en ny analyseoppdatering fra Arctic Securities hvor meglerhuset spår aksjen i 110 kroner.

LØP OG KJØP: Arctic Securities-analytiker Henriette Trondsen oppjusterer kursmålet på Kahoot! fra 63 til 110 kroner. Foto: Ole Christian Rønning
Teknologi

I en fersk analyse fra onsdag morgen morgen jekket Arctic Securities-analytiker Henriette Trondsen opp kursmålet på Kahoot! fra 63 til 110 kroner.

Analysen ble godt mottatt av investorene og aksjen var opp 6,21 prosent til 74,4 kroner klokken 13.45.

Kursmålet på 110 kroner impliserer en prising på 11 ganger forventet salg i 2023 og 18 ganger EBITDA i samme år.

– Prisingen ser dyr ut på kort sikt, men vekstpotensialet er veldig stort. Kahoot! har nettopp begynt å konvertere brukere til å bli betalende kunder og våre estimater tilsier at 4,3 prosent av brukerne skal betale for tjenesten i 2023, sier Trondsen, og legger til:

– Det som er unikt med Kahoot! er at det utvider brukerbasen med nesten null markedsføringskostnader og begrensede faste kostnader.

I fjerde kvartal gikk Kahoot! for første gang i pluss på driften, og selskapet hadde en kontantstrøm på 1,1 millioner dollar.

Tror på overføring 

I dag er Kahoot! notert på Merkur Market og siden noteringen i oktober i fjor har aksjen steget 86 prosent.

– Jeg tror selskapet kommer til å noteres på Oslo Børs i 2021, som kan være en katalysator siden det åpner for en større investorbase, sier hun. 

Trondsen tror at forretningssegmentet fortsatt vil være den store inntektsdriveren og påpeker at det ligger en mulighet for at Kahoot! kan ta betalt for hver ansatt og ikke bare vedkommende som organiserer spillet.

FLYTTING?: Henriette Trondsen tror at Kahoot! vil bli overført til Oslo Børs i 2021. Her representert ved adm. direktør Eilert Hanoa (t.v) og produktdirektør Åsmund Furuseth. Foto: Iván Kverme

Flere oppjusteringer

Nylig oppjusterte også SpareBank 1 Markets-analytiker Petter Kongslie kursmålet på Kahoot! fra 60 til 100 kroner. 

«Den operasjonelle skalerbarheten med 90 prosent bruttomargin og 95 prosent automatisk salg vil føre til kraftig vekst i både omsetning og kontantstrøm. Derfor tror vi aksjekursen skal opp og at analytikerne som dekker selskapet vil følge etter oss og oppjustere kursmålene sine», uttalte han til Finansavisen.

henriette trondsen
arctic securities
kahoot!
petter kongslie
sparebank 1 markets
eilert hanoa
åsmund furuseth
Nyheter
Teknologi
Børs