Billigtelefon fra Huawei

Rettet mot dem som ikke er så opptatt av å ha det aller dyreste, er Nova 5T en rimelig og kraftig lillebror av Huaweis flaggskip P30 Pro.

RIMELIG: Huawei Nova 5T er en rimelig utgave av selskapets flaggskipstelefon, P30 Pro. Telefonen har mange av de samme funksjonene for en langt rimeligere penge. Prisen er 4.990 kroner. Foto: Huawei
Teknologi

Nova 5T er på ingen måte noen dårlig telefon. Tvert imot har den det nyeste av fastvare og kjører fremdeles Android, selv om Huawei har begynt å forberede seg på å stå på egne ben i fremtiden med selskapets eget operativsystem, Harmony.

Imponerende kamerapakke

Huawei er kjent for nyskapninger innen kamerateknologi, nå sist med deres teleskopiske zoom, som ble introdusert med flaggskipet P30 Pro.

Det kommer derfor ikke som noen overraskelse at deres rimeligere modell Nova 5T er utstyrt med fire kamerasensorer. Ultravidvinkel, tidligere kun sett på dagens flaggskip, er også på plass og leverer bilder på 16 megapiksler. Hovedkameraet er på hele 48 megapiksler og har en egen dybdesensor og makrolinse på 2 megapiksler.

Telefonen trekkes ikke ned av fastvare. Under skallet sitter Huaweis egenutviklede Kirin 980-prosessor og 6 gigabyte RAM, som på langt nær gjør den til en sinke.

Skjerm på sparebluss

Noen steder må man jo spare penger, og telefonen kommer derfor ikke med trådløs lading. Huawei har også valgt bort OLED for LCD-skjerm på denne telefonen.

Skjermen oppleves likevel som tydelig, måler 6,26 tommer og har fine fargeforhold og skarphet. I stedet for busslomme har Huawei valgt å gjøre som Samsung, og hullet ut et område i skjermen for å få på plass selfiekamera på 32 megapiksler. På grunn av dette dekker skjermen nesten hele telefonens fremside.

Nova 5T har dessverre ingen fingerleser under skjermen, denne er flyttet til av/på-knappen på siden av telefonen. Litt trist for oss som har begynt å venne oss til dette, men vi kan trøste oss med at fingerleseren er lynkjapp.

Mye for pengene

Nova 5T er en slank og lekker telefon, vår testutgave kommer i fargen «Crush Blue» og har en maskinert tekstur som gir en skinnende 3D-følelse. Den føles premium og ligger godt i hånden. Telefonen er utmerket for dem som vil ha en billig telefon man kan ta med seg ut på skitur, fjelltur og i situasjoner hvor man ikke tør å ta sjanser med dyrt utstyr.

Huawei Nova 5T kommer med 128 GB lagring og koster 4.990 kroner.

huawei
mobiltelefon
Nova 5T
Nyheter
Teknologi