Columbus etablerer seg i Norge

Den danske IT-konsulentselskapet Columbus ønsker en fot innenfor det norske digitaliseringsmarkedet, og kjøper skyspesialisten Advania Business Solutions.

DANSK IT-SATSING: Hovedkontoret til Columbus i Ballerup. Foto: Columbus
Teknologi

Columbus meldte tidligere denne måneden at det kjøper ERP-butikken den norske delen av Advania, og får dermed 45 norske Dynamic Cloud-spesialister.

– Dette betyr at Columbus får det største miljøet av Microsoft Dynamics 365-konsulenter i Norge, sier konsernsjef i Columbus Thomas Honoré.

Størst på MS-sky

Columbus har i dag rundt 1.000 skyeksperter, og hele det norske Dynamics-teamet er på rundt 140 konsulenter etter oppkjøpet.

For å lede dem har selskapet hentet inn ERP-ringrev og tidligere sjef for Microsofts konsulentvirksomhet, Eivind Hagen. Han har også lang erfaring med ERP-løsninger fra IFS og Avanade.

Columbus har også en sterk posisjon innenfor skydrift, e-handel, konsulenttjenester og IT-tjenester i Norden.

Advania er opprinnelig et islandsk IT-konsern, som med kjøpet av norske Hands (utspinn fra Merkantildata) og svenske Kerfi i 2012 flyttet hovedkontoret til Sverige.

Selskapet er i dag til stede Norge, Sverige, Danmark, Island og Finland, og har 1.200 ansatte totalt.

FÅR ERP-SLUGGER: Eivind Hagen er hentet inn for å lede Columbus' norske team av skyspesialister. Han var inntil nylig sjef for Microsofts konsulentvirksomhet. Foto: Columbus

I Norge har Advania først og fremst vært en leverandør av forretningsløsninger (ERP) og prosjekter basert på Microsoft Dynamics 365. Omsetningen har ligget på rundt 150 millioner kroner i året.

Attraktivt marked

– Med oppkjøpet av Advania Business Solutions akselererer vi vekststrategien vår og blir en enda viktigere ende-til-ende-partner for kundene våre. Norge er et attraktivt marked med sterke synergier til Columbus' eksisterende markeder, sier konsernsjef Thomas Honoré i Columbus.

Han sier Advania og Columbus allerede har et sammenfallende bransjefokus på detaljhandel, distribusjon og produksjonsvirksomhet, og håper dette skal resultere i flere og enda bedre løsninger.

– Vi posisjonerer oss nå. Næringslivet står foran store ERP-investeringer for å kunne ta i bruk alle de nye mulighetene som digitaliseringen byr på, sier Honoré.

columbus
it-konsulenter
advania
Nyheter
Teknologi