Vil digitalisere eiendomsbransjen

Visma kjøper Fenistra, som leverer digitale løsninger til selskaper som eier, driver og forvalter eiendom.

DIGIALISERINGSDUO: Marie Myrvang og Erlend Sogn vil digitalisere eiendomsbransjen. Foto: Visma
Teknologi

– Vi har bygd stein på stein siden vi startet opp tilbake i 1994, sier Fenistras adm. direktør Marie Myrvang.

Myrvang har jobbet i selskapet i 13 år og de 10 seneste som adm. direktør.

– I fjor omsatt vi for 40 millioner kroner og satt igjen med et overskudd før skatt på i overkant av 7 millioner kroner. Under min periode som adm, direktør har omsetningen økt med 74 prosent.

45 milliarder

Selskapets digitale løsninger støtter arbeidsprosessen som utføres i forbindelse med eiendomsforvaltning og omfatter hele spekteret fra forvaltning av næringseiendom, kjøpesentre, innleie, drift og ikke minst vedlikehold til myndighetspålagte krav knyttet til dokumentasjon og håndtering av merverdiavgift. Rundt 200 kunder innenfor privat virksomhet benytter løsningen til daglig eiendomsforvaltning. Gjennom løsningen forvaltes anslagsvis 12.000 eiendommer og kundene utfakturerer årlig cirka 45 milliarder kroner i leie gjennom Fenistra Eiendom

– Eiendomsbransjen er generelt fortsatt lite digitalisert. De stadig økende rapporteringskravene fra myndighetene, ikke minst i forbindelse med en stadig mer komplisert merverdiavgiftsbehandling, har imidlertid satt fart på digitalisering de seneste årene, sier Myrvang.

Kan eiendom

Erlend Sogn mener at løsningene og ikke minst kompetansen i Fenistra passer utmerket med Vismas strategi om å effektivisere og automatisere eiendomsbransjen til fordel for kundene.

– Fenistra har lenge vært en av våre beste samarbeidspartnere. De har de beste digitale løsningene for de som eier, driver og forvalter eiendom og ikke minst så kan de næringseiendom, sier han.

Nyheter
Teknologi