Facebook-aksjen stuper etter kvartalstall

Facebook avsluttet 2019 med et resultat over analytikernes forventninger. Likevel stuper aksjen i etterhandelen

VERDIKOLLAPS: Facebooks konsensjef Mark Zuckerberg Foto: Drew Angerer
Teknologi

Facebook er ute med kvartalstall for fjerde kvartal 2019 etter børsslutt i USA onsdag.

Selskapet melder om et nettoresultat på 7,35 milliarder dollar, eller 2,56 dollar per aksje. Det var over analytikernes forventning på 2,53 dollar per aksje, ifølge Refinitiv-konsensus.

Inntektene beløp seg til 21,08 milliarder dollar, mot ventet 20,89 milliarder dollar. I samme kvartal i fjor var inntektene på 16,91 milliarder dollar. Det tilsvarer en økning på omtrent 25 prosent.

Facebooks daglige bruke var i gjennomsnitt 1,66 milliarder i desember 2019. Dette er en økning på ni prosent fra året før. Det var 2,5 milliarder månedlige brukere per 31. desember 2019, opp åtte prosent fra året før.

– Selv om selskapet faller i etterhandelen leverer Facebook nok en gang et solid kvartal. Det er fortsatt en imponerende vekst i antall daglige og månedlige brukere. Jeg tror markedet derimot er litt skuffet over inntjeningen. Facebook i likhet med de andre FAANG-aksjene har steget kraftig i 2019 og således har forventningene fra markedet vært så høye at det blir vanskelig å overbevise, skriver investeringsøkonom Mads Johannesen i Nordnet i en mail til Finansavisen.

Aksjen faller 6,4 prosent til 209 dollar i etterhandelen på Wall Street. Onsdag stengte aksjen opp 2,5 prosent.

Det siste året har aksjen steget 48,4 prosent, mens den er opp 18,6 prosent de siste tre månedene.

facebook
Nyheter
Teknologi
Børs