Microsoft leverer over analytikernes forventning

Microsoft leverer både vekst og økt resultat i fjerde kvartal.

Publisert 29. jan. 2020 kl. 22.37
Oppdatert 29. jan. 2020 klokken 23.17
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 158 ord
BEDRE ENN VENTET: Microsofts konsernsjef Satya Narayana Nadella Foto: TOBIAS SCHWARZ

Microsoft kom med sine kvartalstall onsdag kveld for andre kvartal 2020 (selskapet har avvikende regnskapsår). Resultatet endte på 1,51 dollar per aksje, mot analytikernes forventede 1,32 dollar ifølge konsensus fra Refinitiv.

Dette er en oppgang fra 1,14 dollar per aksje i fjor.

Inntektene kom inn på 36,91 milliarder dollar, mot ventede 35,68 milliarder dollar ifølge Refinitiv-konsensus. Teknologigiganten fikk 14 prosent høyere inntekter sammenlignet med tilsvarende periode året før.

– Microsoft fortsetter å øke sine inntekter. Med sin gylne trio Azure, Office 365 og cloud computing fortsetter selskapet og stadig kunne øke sine inntekter og marginer. Selv om det er Amazon som er dominerende innenfor cloud computing viser Microsoft seg som en virkelig seriøs konkurrent for å eventuelt ta over tronene fremover, skriver investeringsøkonom Mads Johannesen i Nordnet i en mail til Finansavisen.

I etterhandelen stiger aksjen 2,2 prosent, mens den stengte opp 1,56 prosent onsdag.

Det siste året har aksjen steget 57,96 prosent, mens den er opp 16,2 prosent de siste tre månedene.