Knallresultat fra Data Respons

Data Respons ga både inntektene og bunnlinjen et solid løft i fjerde kvartal.

Publisert 30. jan. 2020 kl. 07.38
Oppdatert 30. jan. 2020 klokken 08.01
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 247 ord
VENNELIG OPPKJØP: Kenneth Ragnvaldsen (t.v.), konsernsjef i Data Respons, og Akka Technologies-sjef og gründer Mauro Ricci hadde en god tone da oppkjøpet ble presentert i Paris i desember. Foto: Data Respons

SE DIREKTE.

Data Respons omsatte i fjerde kvartal for 521,6 millioner kroner, opp fra 436,7 millioner i samme periode i fjor. For hele 2019 vokste inntektene med 25 prosent til 1,9 milliarder kroner.

– 2019 ble nok et rekordår for Data Respons. Vi har oppnådd 17 prosent årlig vekst de siste 19 årene, noe få andre kan vise til. Samtidig leverer vi marginer på nivå med de aller beste i klassen, sier adm. direktør i Data Respons, Kenneth Ragnvaldsen, i en kommentar.

Franske Akka Technologies la 19. desember inn et kontantbud på Data Respons som verdsetter det norske teknologiselskapet til 3,7 milliarder kroner. Nær halvparten av aksjonærene godtok umiddelbart budet, inkludert et samlet styre og ledelsen i Data Respons.

Sparebank 1 Markets var blant dem som mente at budet, som verdsetter Data Respons til 21 ganger forventet overskudd i 2021, var noe investorene burde være fornøyd med.

Selve tilbudsperioden strekker seg fra 13. januar til 10. februar, men Akka Technologies har mulighet til å forlenge denne fristen.

– AKKA bekrefter, gjennom sitt bud på Data Respons, at vi klart å bygge et attraktivt selskap med en lovende fremtid. Potensialet i dette oppkjøpet representerer en vinn-vinn for begge selskaper, sier Ragnvaldsen.

Data Respons

(Mill. kr.)4. kv. 194. kv. 18
Driftsinntekter521,6436,7
Driftsresultat56,442,3
Resultat før skatt51,316,2
Resultat etter skatt33,50,4
  • Data Respons er et fullservice, uavhengig teknologiselskap og en ledende aktør innen industriell digitalisering, IoT og embedded solutions-markedet. 
  • Tilbyr R&D-tjenester og smarte løsninger til OEM-bedrifter, systemintegratorer og vertikale produktleverandører innen en rekke markedssegmenter som transport og bilindustrien, industriell automasjon, telekommunikasjon og media, romfart og forsvar.