<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Mottar gigantordre – aksjen går til himmels

Ordren har en minimum forpliktelse på 55 millioner kroner.

    Publisert 3. feb. 2020 kl. 09.33
    Oppdatert 3. feb. 2020 klokken 10.08
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 195 ord
    GIGANTORDRE: Høyteknologiselskapet Idex Biometrix har mottatt en produksjonsordre til en verdi av 55 millioner kroner.  Foto: Siv Dolmen

    Idex Biometrics har mottatt den første produksjonsordren i en avtale inngått i 2019 for å levere fingeravtrykksensorer til en global leverandør av finansielle tjenester og nyheter.

    Nyheter kommer like etter at selskapet fikk nytt patent i USA og Tyskland forrige uke.

    Verdt 55 millioner kroner

    Etter initielle prøveordre i fjerde kvartal har Idex Biometrics mottatt den første ordren med en minimum forpliktelse på seks millioner dollar, tilsvarende 55 millioner norske kroner, opplyses det.

    Den første ordren er ventet levert i andre kvartal i 2020 og regelmessige ordre er ventet å resultere i månedlige leveranser.

    -Vi forventer nå regelmessige kjøpsordre fra denne kunden og ser frem til å være en integrerende del av utrullingen av deres styrkede biometriske sikkerhetsløsninger, sier konsernsjef Stan Swearingen i Idex Biometrics i en kommentar.

    Ennå ikke breakeven

    Det norske høyteknologiselskapet som spesialiserer seg i elektronisk lesing av fingeravtrykk har imidlertid ennå ikke gått kontant breakeven. 

    Selskapet rapporterte et negativt resultat på minus 66,7 millioner kroner i tredje kvartal i fjor.

    Markedet reagerer med å sende aksjen opp 12,1 prosent til 1,18 kroner i tidlig handel på Oslo Børs mandag.