Øker kursmålet på Nvidia

Nvidia-aksjen oppgraderes, selv om den har steget 48,3 prosent de siste tre månedene

OPPGRADERES: Nvidia sin logo under en datamaskinutstilling Foto: NTB scanpix
Teknologi

Det siste året har Nvidia, som produserer grafikkort til datamaskiner, steget nær 100 prosent. Onsdag stiger aksjen 5,5 prosent til 312,8 dollar som er ny all-time high. Det skjedde etter at Stacy Rasgon i Bernstein ifølge Barron's oppgraderte aksjen til «outperform». Samtidig ble kursmålet oppjustert til 360 dollar, fra tidligere 300 dollar. Rasgon ser med det en oppside på 15 prosent i aksjen.

Analytikeren peker på at Nvidias neste generasjons grafikkteknologi vil gjøre det bedre enn foreløpig teknologi.

For drøyt én uke siden økte RBC Capital Markets kursmålet på aksjen fra 251 til 301 dollar, noe som var Rasgons tidligere kursmål. 

Selskapet publiserte også kvartalstall for kun noen dager siden. Inntektene endte på 3,11 milliarder dollar, noe som tilsvarer en økning på 41 prosent. Selskap hadde selv guidet inntekter på 2,95 milliarder dollar. Resultatet per aksje ble 1,89 dollar, noe som var betydelig bedre enn analytikernes estimater på 1,67 dollar.

nvidia
Nyheter
Teknologi
Børs