Thin Film Electronics skriker etter penger

Tapssluket Thin Film Electronics har 8,9 millioner dollar på bankkontoen. Det er nok til å drifte selskapet inn i andre kvartal.

I MINUS: Adm. direktør Kevin Barber i Thin Film Electronics la frem et underskudd på 415 millioner kroner i fjerde kvartal. Foto: Thin Film Electronics
Teknologi

Thin Film Electronics har det seneste tiåret rotet bort milliarder av kroner og utviklingen ser ut til å fortsette. I fjerde kvartal endte underskuddet på 44,6 millioner dollar, tilsvarende 415 millioner kroner.

Omsetningen var på skarve 400.000 dollar i kvartalet, ned fra 800.000 dollar i tilsvarende periode i fjor.

Som så mange ganger tidligere skriver Thin Film Electronics at det er på utkikk etter finansiering. Ved utgangen av fjerde kvartal hadde selskapet en kontantbeholdning på 8,9 millioner dollar.

Thin Film Electronics

(Mill. USD)4. kv./194. kv./18
Driftsinntekter0,40,8
Driftsresultat−44,8−13,7
Resultat før skatt−44,6−16,3
Kontantbeholdning8,932,6

Avhengig av finansiering

I kvartalsrapporten skriver selskapet at nåværende kontantbalanse er tilstrekkelig for å møte sine finansielle forpliktelser inn i andre kvartal i år.

Som en «disclaimer» skriver Thin Film Electronics at hvis det ikke lykkes med å skaffe finansiering på akseptable betingelser, eller når det trengs, vil det påvirke dets evne for å fortsette videre drift.

I slutten av januar kom selskapet med en oppdatert strategi, som innebærer at det vil fokusere på design, utvikling og produksjon av nyskapende batteriløsninger. Mer om strategioppdateringen vil bli presentert i forbindelse med et investormøte den 28. februar i Oslo.

Torsdag ble Thin Film Electronics handlet til 1,63 kroner, etter et fall på 10 prosent. Det seneste året har aksjen falt nesten 88 prosent.

thin film electronics
Nyheter
Teknologi
Børs