Carnegie mener Adevinta har ufortjent mye

Carnegie-analytiker Eirik Rafdal jekker opp anbefalingen på Adevinta fra «hold» til «kjøp». Han mener aksjen har falt ufortjent mye på coronaviruset.

KURSFALL: Meglerhuset Carnegie mener at Adevinta-aksjen har fått ufortjent mye juling. Her konsernsjef i Adevinta, Rolv Erik Ryssdal. Foto: Iván Kverme

– Det er fortsatt tidlig å si hvor mye coronaviruset vil påvirke Adevinta på kort og lengre sikt. Likevel mener vi et kursfall på 40 prosent siden starten av februar ikke reflekterer fallet i de reelle verdiene, sier Carnegie-analytiker Eirik Rafdal.

I en fersk analyseoppdatering rettes fokuset mot det langsiktige caset, og anbefalingen heves fra «hold» til «kjøp», mens kursmålet justeres ned fra 116 til 98 kroner. Tirsdag formiddag ble Adevinta omsatt for 74 kroner, etter en kursoppgang på nesten 5 prosent.

– I et marked hvor vinneren tar alt, mener vi at Adevintas markedsposisjon er uforandret i dag sammenlignet med før coronakrisen inntraff, sier han.

Nedjusterer estimatene

Rafdal trekker frem at annonsevolumet på rubrikksidene til Adevinta vil bli påvirket av coronaviruset de neste ett til tre kvartalene. I tillegg kommer trolig volum til å komme ned på vertikalene (antallet annonser for bil, eiendom og jobber, red. anm.). Derfor har han redusert inntektsanslagene for 2020 til 2022 med mellom 10 og 11 prosent.

Analytikeren har også kuttet estimatene for driftsresultatet før av- og nedskrivninger (EBITDA) med mellom 13 og 23 prosent for ovennevnte år.

OPPJUSTERER: Analytiker Eirik Rafdal i Carnegie jekker opp anbefalingen på Adevinta fra «hold» til «kjøp». Foto: Moment Studio

– Vi tror at kombinasjonen av markedsledende posisjoner i store markeder som Frankrike og Spania, samt eksponering mot et raskt voksende brasiliansk marked, er unikt. Derfor bør Adevinta handles til en premium sammenlignet med «peers», sier Rafdal.

Ifølge analysen impliserer kursmålet på 98 kroner en prising på 20 ganger EV/EBITDA for inneværende år og nesten 47 ganger inntjeningen.

Under guidingen

Carnegie estimerer at Adevinta vil vokse årlig med 11 prosent frem til 2022, med en tilhørende årlig EBITDA-vekst på 19 prosent.

Adevinta har i lang tid guidet en årlig inntektsvekst på mellom 15 og 20 prosent på mellomlang til lang sikt, med en EBITDA-margin på over 40 prosent.

– Våre estimater ligger under selskapets egen guiding. Årsaken til det er selvfølgelig det makroøkonomiske sjokket som har oppstått som følge av coronaviruset, sier Rafdal.

I starten av mars kjøpte OLX Brazil alle aksjene i rubrikksiden Grupo ZAP for 2,9 milliarder brasilianske realer. OLX er et joint venture mellom Adevinta og Prosus.

«Det er et veldig strategisk fornuftig oppkjøp. OLX Brazil har hatt en utfordrerposisjon i eiendomssegmentet, mens Grupo ZAP har vært eneren. Oppkjøpet er med på å ta ned risikoen i det langsiktige vekstcaset i Brasil», uttalte Rafdal i forbindelse med oppkjøpet.