Kahoot! leverer knallvekst på tross av coronavirus

Kahoot!s inntekter vokser i ekspressfart og i første kvartal slo selskapet guidingen selv om estimatene ble lagt frem før coronaviruset meldte sin ankomst.

VOKSER: Kahoot! vokste med 21 prosent fra fjerde kvartal. Her representert ved produktdirektør Åsmund Furuseth (t.h.) og adm. direktør Eilert Hanoa. Foto: Iván Kverme
Teknologi

Torsdag slapp spillplattformen Kahoot! et resultatvarsel for første kvartal. Selv om coronaviruset har truffet verden med full styrke har ikke selskapet blitt nevneverdig påvirket.

I løpet av første kvartal hadde Kahoot! inntekter på 6,4 millioner dollar, etter en vekst på 21 prosent sammenlignet med fjerde kvartal i fjor.

– Inntektene var litt høyere enn både mine estimater og guidingen til selskapet, som begge ble lagt frem før coronaviruset ble kjent. Jeg tror at Kahoot! på sikt kan tjene på coronaviruset på grunn av økt oppmerksomhet rundt fjernundervisningsverktøyet, sier analytiker Henriette Trondsen i Arctic Securities, som har en kjøpsanbefaling med kursmål på 110 kroner.

Spillplattformen har lansert gratis tilgang til premiumprodukter på fjernundervisninger til skoler som er stengt som følge av coronaviruset.

KJØP: Analytiker Henriette Trondsen i Arctic Securities har en kjøpsanbefaling med kursmål 110 kroner. Foto: Iván Kverme

Venter vekst

Ifølge børsmeldingen hadde Kahoot! 202.000 betalende brukere ved utgangen av første kvartal, som er en økning på 32.000 brukere. 

Selskapet hadde for andre gang en positiv operasjonell kontantstrøm i første kvartal, med 0,7 millioner dollar i pluss. Kontantbeholdningen er nå på 357 millioner dollar og selskapet har ingen netto rentebærende gjeld.

I andre kvartal venter Kahoot! at inntektene skal øke litt og Henriette Trondsen estimerer at inntektene vil komme inn på 7,2 millioner kroner. 

Videre opplyses det at guidingen på mellom 100 og 150 prosent vekst fra 2019 opprettholdes.

Torsdag klokken 13.00 ble Kahoot!-aksjen omsatt for 64,5 kroner etter en oppgang på 7,50 prosent. Aksjen har holdt seg godt gjennom coronaviruset og er bare ned i overkant av 2 prosent siden årsskiftet.

kahoot!
henriette trondsen
arctic securities
Nyheter
Teknologi
Børs