<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Guider rakettvekst

Kahoot! venter at omsetningen skal vokse med 250 prosent i andre kvartal, samtidig som kontantstrømmen fra drift skal overstige 2 millioner dollar.

    Publisert 7. mai 2020 kl. 07.19
    Oppdatert 7. mai 2020 klokken 12.19
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 354 ord
    VEKST: Produktdirektør Åsmund Furuseth (t.h.) og konsernsjef Eilert Hanoa i Kahoot! tror på kraftig vekst. Foto: Iván Kverme

    Siden Kahoot! slapp en resultatoppdatering for første kvartal i starten av april, var det ikke knyttet så stor spenning til regnskapstallene i førstekvartalsrapporten torsdag morgen.

    Det var imidlertid knyttet mer spenning til guidingen for de kommende kvartalene, og her imponerte spillselskapet markedet.

    I andre kvartal venter Kahoot! at omsetningen passerer 8 millioner dollar, noe som representerer en vekst på 250 prosent sammenlignet med samme periode i fjor og 25 prosent fra første kvartal.

    Fornøyde analytikere

    Videre tror spillselskapet at kontantstrømmen fra drift vil overstige 2 millioner dollar i andre kvartal, noe som representerer en «cash-conversion» på 25 prosent.

    For 2020 guider Kahoot! en omsetningsvekst på mellom 100 og 150 prosent sammenlignet med fjoråret.

    – Jeg er positivt overrasket over guidingen på kontantstrøm og omsetning, og planlegger å gjøre noen mindre, positive estimatendringer. Kahoot! er fortsatt blant våre topp tre-favoritter i sektoren, sier SpareBank 1 Markets-analytiker Petter Kongslie.

    Før kvartalsrapporten hadde Kongslie en kjøpsanbefaling på Kahoot! med et kursmål på 100 kroner. Også Henriette Trondsen i Arctic Securities trekker frem rapporten som positiv og mener at Kahoot! er på god vei til å nå omsetningsmålet for 2020.

    Hun har også en kjøpsanbefaling på Kahoot! og mener aksjen burde være verdt 110 kroner.

    Coronavekst

    Stengte skoler og universiteter og hjemmekontor har virkelig satt fart i omsetningen til Kahoot!. I første kvartal vokste inntektene med 220 prosent til 6,5 millioner dollar.

    Driftsresultatet før av- og nedskrivninger (EBITDA) kom inn på minus 1 millioner dollar, mens kontantstrømmen fra drift var på 0,9 millioner dollar i første kvartal.

    Kahoot!

     
    (Mill. USD) 1. kv./20 1. kv./19
    Driftsinntekter 6,5 2,0
    EBITDA -1,0 -2,2
    Resultat før skatt -2,1 -2,4
    Kontantbeholdning 34,0 26,5

    Ved utgangen av kvartalet hadde Kahoot! en sterk balanse med 34 millioner dollar i kontanter og ingen langsiktig gjeld.

    Konsernsjef laster opp

    Antallet «deltagende brukere» nådde 1,3 milliarder, og i første kvartal ble det gjennomført 218 millioner spill av 16,8 millioner aktive brukere. Nå er det tilsammen 202.000 betalende brukere.

    Torsdag formiddag steg Kahoot!-aksjen 13 prosent til 76,60 kroner, og siden nyttår er kursen opp 16 prosent.

    I forbindelse med kvartalsfremleggelsen valgte konsernsjef Eilert Hanoa å laste opp med nærmere 600.000 aksjer. Hanoa kontrollerer nå drøyt 12 millioner aksjer, som er priset til 919 millioner kroner.