Himmelferd for Huddly

Både inntektene og aksjekursen til videokonferanseselskapet Huddly har eksplodert i første kvartal. Siden nyttår er kursen opp 186 prosent, og prisingen har bikket en milliard kroner.

ØKT INTERESSE: Konsernsjef og gründer Stein Ove Eriksen i Huddly sier at interessen for videokonferanseløsninger har økt betydelig den seneste tiden. Nå eier han aksjer for 84 millioner kroner. Foto: Odin Teigland
Teknologi

Ordtaket «den enes død, den andres brød» er svært dekkende for videokonferanseselskapene, som nyter godt av hjemmekontor og økt bruk av digitale løsninger for kommunikasjon.

Finansavisen skrev i går om norske Pexip, som snart skal gå på børs til en prising på 6,2 milliarder kroner. Det finnes imidlertid flere norske videokonferanseselskaper som har hatt en formidabel verdiutvikling den seneste tiden, deriblant Huddly.

Siden årsskiftet har aksjekursen steget med 186 prosent i gråmarkedet, og i forbindelse med fremleggelsen av regnskapstall for første kvartal spratt aksjen opp 39 prosent til 100 kroner.

Milliardprising

Det priser selskapet til 1,2 milliarder kroner på OTC-listen. Med på eiersiden finner man blant andre stålgrossist Leif Hübert og Einar Andreas Staff, med aksjer verdt henholdsvis 94 og 86 millioner kroner.

Rasmussengruppen, Wilhelmsen-familien, Torstein Tvenge og Lars Nilsen er også å finne på aksjonærlisten, hvor de tre førstnevnte sitter på verdier for mellom 44 og 35 millioner kroner.

AKSJONÆR: Dag Rasmussen i Rasmussengruppen eier aksjer for 44 millioner kroner i Huddly. Foto: Sondre Steen Holvik

Huddly ble startet av Anders Eikenes og Stein Ove Eriksen i 2013. Sistnevnte er i dag konsernsjef. Eriksen er selskapets fjerde største aksjonær med verdier priset til 84 millioner kroner, mens Eikenes eier aksjer for snaut 12 millioner kroner.

– Det er opp til markedet å vurdere verdsettelsen. Vi jobber veldig hardt med å få til en sterk vekst på lang sikt, og da vil naturligvis prisingen følge etter, sier Stein Ove Eriksen.

Vill vekst

Og nettopp vekst kan videokonferanseselskapet glede seg over i første kvartal. Omsetningen kom inn på 73,9 millioner kroner, opp fra 32,6 millioner i tilsvarende kvartal i fjor – en vekst på 127 prosent.

Lønnsomheten gjorde også et kraftig byks, og driftsresultatet før av- og nedskrivninger (EBITDA) kom inn på 30,7 millioner kroner. Til sammenligning hadde Huddly et negativt driftsresultat på 700.000 kroner i fjor.

ER MED: Investor Torstein Tvenge eier aksjer for 35 millioner kroner. Foto: Eivind Yggeseth

– Vi har fått god fart på distribusjonspartnerne våre, og det har vi jobbet med i lang tid. Vi lager videokonferanseprodukter som er tilpasset blant annet Microsoft Teams, Google Meet og Zoom, som blir distribuert gjennom sterke partnere som Crestron og Asus, i samarbeid med Google. Det tar tid å bygge integrasjon og sertifisering med de store videoapplikasjonene, men når det er på plass, skyter omsetningen i været, sier Eriksen.

Huddly

(Mill. kr)1.kv./191.kv./18
Driftsinntekter73,932,6
EBITDA30,7−0,7
Driftsresultat21,6−9,0
Resultat etter skatt26,7−9,3

I løpet av årets tre første måneder var bruttomarginen på 59 prosent, opp fra 47 prosent i fjor.

– Vi selger et softwareprodukt i en hardwareinnpakking. De fleste som jobber hos oss, er softwareutviklere. Forretningsmodellen vår er derfor veldig skalerbar, og lønnsomheten går betydelig opp når volumet øker, sier han.

Har redusert prisene

For 2019 som helhet var Huddlys omsetning på 187 millioner kroner, og i år forventer Eriksen at omsetningen skal ende på mellom 250 og 350 millioner kroner.

Som følge av økte kostnader knyttet til ekspansjon venter selskapet at bruttomarginen vil falle litt i andre halvår.

– Lockdown og hjemmekontor gir oss nye muligheter, og coronaviruset har akselerert adopsjonen av videokonferanse noe voldsomt. Tidligere var ikke videokonferanser så populært blant folk, men nå har det endret seg. For å tilpasse oss har vi redusert prisene og jobber med å gjøre kameraene våre enklere å bruke på hjemmekontoret, sier Eriksen.

Ingen konkrete børsplaner

Ved utgangen av første kvartal hadde selskapet en balanse på 200 millioner kroner, hvorav den langsiktige gjelden utgjorde 50 millioner kroner.

– Er dere tilfreds med finansieringsstrukturen?

– Ja, og vi har pr. dags dato ingen behov for mer finansiering, sier konsernsjefen.

– Har dere planlagt en børsnotering?

– En gang i fremtiden ønsker vi å notere selskapet på Oslo Børs, men ikke ennå, sier han.

huddly
Nyheter
Teknologi
Børs