Izettle-investor går for norsk videokonferanseteknologi

Håkan Roos tjente en formue da PayPal kjøpte Izettle for 19 milliarder svenske kroner i 2019. Nå øker svensken innsatsen i Synergy Sky.

SATSER PÅ DISSE: Svenske Roosgruppen går inn med 70 millioner kroner i Synergy Group, til glede for konsernsjef Ståle Reitan (f.v.), teknologidirektør Egil Hasting, finansdirektør Remy Engelsen, utviklingssjef Tor Halvorsen, salgssjef Norden Dan-Ove Hafstad og markedsdirektør Vemun Waksvik. Foto: Synergy Sky
Teknologi

Videokonferanseselskapet Synergy Sky fyller opp kassen med 70 millioner kroner når den svenske investoren Håkan Roos nå blir hovedaksjonær.

Internasjonalt er Roos kjent for å være en av de tidlige eierne i svenske Izettle, som ble solgt til PayPal for 19 milliarder svenske kroner i 2018. På papiret er det Roosgruppen som investerer, og en av selskapets representanter tar plass i styret.

Roosgruppen har i flere år sittet med et fåtall aksjer og hele tiden holdt seg oppdatert på utviklingen, forteller markedssjef i Synergy Sky, Vemun Waksvik. 

Ingen av partene vil kommentere verdsettelsen av Synergy Sky i forbindelse med aksjekjøpet, men alt tyder på at Roos blir selskapets største aksjonær.

Eks Tandberg

«Vi har vært en mindre deleier i Synergy Sky lenge. Når muligheten bød seg ønsket vi å engasjere oss dypere», kommenterer Håkan Roos.

«Covid-19 er en tragedie for alle og har belyst hvor viktig det er med digital interaksjon. Å investere i et selskap som leder an innen videomøter og -teknologi for at det skal gå feilfritt uten forstyrrelser, føles riktig på nåværende tidspunkt», fortsetter han.

I likhet med flere av de norske videokonferanseselskapene, har Synergy Sky røtter til Tandberg. Blant annet var Ståle Reitan produktsjef i selskapet før det ble kjøpt opp av Cisco. 

Synergy Sky har spesialisert seg på programvaren som gjør det enkelt å delta i videomøter levert av via tjenester som for eksempel Zoom, Teams og Webex. Amerikanske Dell EMC er en av selskapets mange kunder globalt. 

– De som bruker oss gjør det fordi de vil gjøre videokonferanser mer brukervennlige. Alle som skal delta i et møte, trenger bare å trykke på en grønn knapp, uavhengig av systemer eller enheter de befinner seg på, sier Waksvik.

30 Fortune 500-selskaper

Synergy Sky selger programvare med lisenser som varer fra ett år og oppover. I dag har selskapet partnere i 60 land, inkludert infrastrukturselskapene NTT og World Wide Technology, og på hjemmebane håndterer Atea flere av selskapets kunder.

– Dell EMC kom til oss fordi de mente at det var krevende med to ulike videoplattformer, men da vi kom inn viste det seg at det var hele syv ulike systemer i konsernet, og det var vanskelig å få en region eller et land til å bytte system, sier Waksvik.

Halvparten omsetningen på rundt 60 millioner kroner i 2019 stammer fra USA, og selskapet har et kundeforhold til 30 av selskapene på Fortune 500-listen.

2019 endte med et overskudd på over 11 millioner kroner.

Roos-investeringen åpner opp for mer innovasjon i Synergy Sky, samtidig som selskapet kan styrke salget i både Europa og Asia.