Henriette Trondsen i Arctic Securites spår kraftig kursoppgang i Kahoot!

Henriette Trondsen i Arctic Securities oppjusterer kursmålet på Kahoot! fra 110 til 125 kroner. Det impliserer en prising på 14 ganger forventet salg i 2022.

KURSOPPGANG: Arctic Securities-analytiker Henriette Trondsen løfter kursmålet på Kahoot! fra 110 til 125 kroner, og mener man må ha på langsiktige briller for å vurdere verdsettelsen. Foto: Iván Kverme
Teknologi

Onsdag la Kahoot! frem kvartalstall, hvor spillselskapet guidet en vekst på mellom 100 og 150 prosent for inneværende år. Og høy vekst er noe både analytikere og investorer setter pris på.

Fredag morgen sendte Arctic Securities-analytiker Henriette Trondsen ut en ny analyse på Kahoot!, hvor kjøpsanbefalingen følgelig opprettholdes og kursmålet jekkes opp fra 110 til 125 kroner.

Aksjen står nå i 77,50 kroner, noe som innebærer at Trondsen ser en oppside på 61 prosent.

– Etter den sterke kvartalsrapporten har vi oppjustert estimatene. Vi mener selskapet allerede er i rute for å slå guidingen i andre kvartal, sier hun.

Skalerbar forretningsmodell

I andre kvartal estimerer Arctic Securities at omsetningen vil komme inn på 8,5 millioner dollar, noe som forutsetter 250.000 betalende brukere. Allerede i april har selskapet 230.000 kunder som betaler for spillplattformen.

– Vi venter at den operasjonelle kontantstrømmen vil overstige 2 millioner kroner i andre kvartal. Selskapet har lave faste kostnader siden det ikke bruker penger på markedsføring, men fremover tror vi Kahoot! vil gjøre noen markedsføringsgrep knyttet til spesifikke vertikaler, sier Trondsen.

Fra 2020 til 2021 tror analytikeren at EBITDA-marginen vil stige fra 10 til 40 prosent, på grunn av en skalerbar forretningsmodell med lave kostnader.

Digitalt skifte

Ifølge meglerhuset må Kahoot! greie å konvertere 2 prosent av dagens aktive brukere for å slå forventet omsetning i år. For 2021 og 2022 må spillselskapet konvertere henholdsvis 3 og 4 prosent av brukerne.

– Coronaviruset har gjort at mange flere har begynt å bruke digitale verktøy, både i jobb- og skolesammenheng, samt for å holde kontakten med venner og bekjente. Dette skiftet vil Kahoot! definitivt dra nytte av, sier Trondsen, og legger til:

– Kahoot! kan brukes i videokonferanser med Zoom, Google Meet, Microsoft Teams og Skype. Det er også verdt å trekke frem at læringsapplikasjonene Dragonbox og Poio har fått økt oppmerksomhet i kjølvannet av coronakrisen.

Høye multipler

Kursmålet til Arctic Securities impliserer at Kahoot! prises til 14 ganger forventet salg i 2022 eller 18 ganger EBITDA i 2023. 

– På kort sikt ser aksjen dyr ut, men det er viktig å ha på langsiktige briller for å vurdere verdsettelsen. Kahoot! er i startfasen med å konvertere brukere til å betale, og vil vokse kraftig fremover. Prisingen er på nivå med internasjonale rubrikkselskaper, som har lavere vekst- og marginpotensial, sier Trondsen.

Analytikeren liker også at selskapet har en solid kontantbeholdning på 34 millioner dollar og ingen rentebærende gjeld.

kahoot!
henriette trondsen
arctic securities
Nyheter
Teknologi
Børs