Cavai vil ta norsk arbeidskultur ut i verden med Investinor i ryggen

Investinors første investering under regjeringens corona-mandat er i chatbot-markedsføringsselskapet Cavai. 

I VEKST: Cavai-gründerne Tommy Torjesen og Steffen Svartberg har fått Investinor med på eiersiden.  Foto: Eline Hvamstad
Teknologi

– Vi har lenge vært på jakt etter en stabil partner som kan være med å bygge et nytt, stort konsern med utspring i Norge. Vi har produktet og vi har nettverket, men vi har manglet tilgang på rask kapital, sier Cavai-gründer Steffen Svartberg.

Selskapet bygger markedsføringschatbotter, og er for tiden en av finalistene i FaTvs tv-serie Vext. 

Siden august i fjor har selskapet vært i dialog med investeringsdirektør Patrick Sandahl og investment manager Erik Wold i det statlige investeringsselskapet Investinor. Nå går fondet inn på eiersiden sammen med Gvalue Invest og Stayer Invest,  Knut Asplund fra Stayer går inn i styret. 

Dette er Investinors første investering under det nye mandatet de er tildelt av regjeringen i forbindelse med coronakrisen. 

– Vi har ønsket å gå inn i Cavai en stund, men måtte få det nye mandatet ordentlig på plass derfor skjer dette først nå. Dette er ikke et selskap i krise snarere tvert i mot er det et selskap med stort vekstpotensial, sier Sandahl, og legger til:

– Vi er interessert i selskapet fordi menneskene bak har gjort dette før og har et stort nettverk. Det er ikke hvem som helst som får et møte med Sir Martin Sorell i London.

De neste 24 til 48 månedene venter investeringsdirektøren en enorm vekst for selskapet.

– Hårete mål

Bare de seneste ukene, midt under en verdensomspennende coronakrise, har Cavai åpnet kontor i Stockholm og gjort en nyansettelse i Amsterdam som skal jobbe mot sentral-Europa. 

Fra tiligere har selskapet kunder som Nordea, Rema 1000, Hewlett Packard og britiske The Telegraph og flere store mediebyråer. 

– En av grunnene til at vi ønsket en aktør som Investinor i ryggen, fremfor gründerbaserte ventruekapitalfond er at vi ønsker å ta med en del av den norske arbeidskulturen ut i verden, sier Svartberg. 

At Cavai allerede er tilstede i seks ulike land er viktig for Investinor. 

VENTER STOR VEKST: Investeringsdirektør Patrick Sandahl i Investinor. Foto: Iván Kverme

– De har hele veien presentert hårete mål, og så langt  har de overlevert på dem. Så blir det  vår jobb å regulere amibsjonsnivået litt, slik at de fortsetter å nå målene sine. Det er viktig for oss at vi jobber sammen som partnere, sier Sandahl. 

Trenger 40 millioner

I første omgang går Investinor inn med fire millioner kroner, men Sandahl mener de over tid, i et selskap som Cavai bør gå inn med rundt 20 millioner. 

Cavai har tidligere anslått at selskapet trenger 40 millioner for å finansiere satsingen i Asia og USA. I utgangspunktet var planen å gjøre en ny ekstern emisjon over sommeren, nå blir det trolig heller en ny, intern runde om kort tid. 

Cavai prises til 60 millioner kroner med blant annet Trond Riiber Knudsens TRK Invest, TRY-huset, Stayer Invest og Gvalue invest inn på eiersiden. Investinor deltar i den samme investeringsrunden på tilsvarende vilkår som de øvrige investorene.

investinor
cavai
Nyheter
Teknologi
Vext