<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Next Biometrics varsler emisjon – setter seg nye mål

Har identifisert flere områder som kan forbedres.

    Publisert 28. mai 2020 kl. 16.45
    Oppdatert 28. mai 2020 klokken 17.03
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 160 ord
    TRENGER PENGER: Next Biometrics vil hente 50 millioner kroner. Foto: Next Biometrics Group

    Next Biometrics har hyret inn Pareto Securities for å utrede og utføre en rettet emisjon på 25 millioner aksjer til kurs 2,00 kroner, går det frem av en børsmelding.

    Nettoprovenyet skal gå til finansiering av drift og å sikre tilstrekkelig likviditet, inklusive finansiering av varelager og kundefordringer. Pengene skal også brukes på å støtte overgangen fra produktutvikling til kommersialisering, samt generelle formål.

    En gruppe eksisterende aksjonærer (inklusive visse styremedlemmer) og nye investorer har gått med på å garantere emisjonen fullt ut.

    Setter seg nye mål

    Samtidig kommer selskapet med en såkalt «trading update».

    Her kommer det frem at Next Biometrics innfører et mål om 150 millioner kroner i årlig omsetning, samt en bruttomargin på 35-40 prosent, innen sent 2021.

    Toppledelsen og styret har ifølge oppdateringen identifisert flere områder med forbedringspotensiale, og flere tiltak er iverksatt for å gjøre selskapet mer kommersielt fokusert.

    Målet er nå å redusere årlige driftskostnader med 60 millioner kroner innen utgangen av 2020, og 60 prosent av kostnadsprogrammet er allerede iverksatt.

    Les mer her.