<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Opptøyene i USA rammer Google - utsetter lansering

    Publisert 31. mai 2020 kl. 15.38
    Oppdatert 31. mai 2020 klokken 15.41
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 263 ord
    PROTESTER: I USA etter at afroamerikaneren George Floyd ble drept av politiet.  Foto: BRYAN R. SMITH

    Det er store demonstrasjoner i USA for tiden. Det er innført portforbud i 25 byer, og natt til søndag ble tre mennesker skutt og drept og flere såret i skyteepisoder i Indianapolis etter demonstrasjoner i protest mot politiets behandling av afroamerikaneren George Floyd. Han døde etter en pågripelse i Minneapolis. 

    Opptøyene gjør at Google har valgt å utsette siste lansering av Android-systemet på ubestemt tid, skriver Reuters. Den skulle blitt presentert onsdag 3. juni. 

    «Vi gleder oss til å fortelle dere mer om Android 11, men men akkurat nå er ikke tiden for å feire. Vi utsetter arrangementet 3. juni og beta-lanseringen. Vi vil komme tilbake med mer om Android 11 snart», skriver Android Developers på Twitter.

    Opprinnelig skulle Google ha lansert denne på konferansen Google IO 2020, men den er avlyst som følge av coronaviruset. 

    En rekke kjendiser og selskap som Nike og Adidas har engasjert seg etter dødsfallet til Floyd. 

    – Det bare fortsetter og fortsetter, skriver Obama på Facebook med henvisning til politiets drap på svarte i USA.

    – Rasisme er en virkelighet som mange av oss lærer å leve med gjennom oppveksten. Men hvis vi noen gang kan håpe på å komme oss forbi det, kan det ikke bare være opp til fargede å håndtere det, fortsetter hun.

    Sikkerhetsrådgiver Robert O'Brien, som er en av president Donald Trumps nasjonale sikkerhetsrådgivere,  avviser at det er systematisk rasisme blant amerikanske politifolk og sier det kun er snakk om «noen få råtne epler».

    – Jeg mener det ikke er snakk om noen systematisk rasisme, sa O'Brien til CNN.