Børsløft for Atea etter positivt resultatvarsel

Atea-aksjen fikk fart på seg etter et positivt resultatvarsel, som støtter Arctic-analytiker Henriette Trondsens syn om at selskapet vil reintrodusere utbytte neste år.

ØKER KURSMÅLET: Tech-analytiker Henriette Trondsen i Arctic Securities høynet kursmålet på Atea onsdag morgen etter et positivt resultatvarsel. Hun beholder imidlertid «hold»-anbefalingen til selskapet kommer med flere detaljer om andre kvartal. Foto: Ivan Kverme
Teknologi

En drøy time etter børsåpning onsdag var Ateas aksjekurs opp mer enn 12 prosent.

Børsløftet kom etter at selskapets ledelse tirsdag ettermiddag valgte å oppdatere markedet med foreløpige tall for andre kvartal fordi de var «betydelig høyere enn estimatene».

Inntektene beløp seg til 10,6 milliarder kroner, 12 prosent høyere enn på samme tid i fjor, mens driftsresultatet økte med 51 prosent til 220 millioner kroner. Det er de beste tallene i et andre kvartal noensinne, ifølge selskapet.

Analytiker Henriette Trondsen i Arctic Securities, som på forhånd ventet et driftsresultat på 158 millioner kroner, mener rapporten signaliserer en underliggende bedring, men sannsynligvis også noen midlertidige effekter fra covid-19.

«Ateas positive resultatvarsel etterfølger de sterke resultatene fra Dustin i forrige uke, som var drevet av offentlig sektor, og er sånn sett ikke en stor overraskelse etter mitt syn», skrev hun i en oppdatering til sine kunder før Oslo Børs åpnet onsdag morgen.

Tror på utbytte neste år

Arctic-analytikeren tror deler av resultatet er drevet av et midlertidig sterkere hardware-salg, og da spesielt i offentlig sektor som står for over 60 prosent av Ateas inntekter.

Hun tror også at midlertidig forlengede betalingstider til leverandørene, lavere kostnader i Danmark og et sterkt software-salg har vært positive bidragsytere.

Trondsen øker kursmålet fra 100 til 105 kroner som følge av estimatendringene, men beholder likevel sin «hold»-anbefaling inntil det kommer ytterligere detaljer i kvartalsrapporten 15. juli om den underliggende bedringen i virksomheten.

I tillegg til at rapporten kan tolkes positivt for andre nordiske IT-selskaper, deriblant Crayon Group, mener analytikeren at den også støtter forventningene hennes om at Atea vil reintrodusere utbytte neste år.

I mars besluttet selskapet å droppe utbetalingen av et utbytte på 6,5 kroner for 2019.

atea
resultatvarsel
henriette trondsen
arctic securities
hold-anbefaling
aksjer
IT-aksjer
Crayon
Nyheter
Teknologi
Børs