Spår svakere tall fra Kitron

Konsensus for omsetning i Kitron er 818 millioner kroner for andre kvartal, ned 5 prosent.

PÅ KUNDELISTEN: F-35 kampfly, her på Luke Air Force Base i Arizona  Foto: NTB scanpix
Teknologi

Fredag leverer elektronikkselskapet Kitron kvartalsrapport. Det internasjonale selskapets kjerneoperasjoner er innenfor forsvar, industri, medisinsk utstyr, offshore og energi. 

Knut Erik Løvstad, analytiker i Kepler Cheuvreux spår en omsetning på 904 millioner kroner, driftsresultat på 63 millioner og resultat før skatt på 58 millioner kroner. Sparebank 1 Markets, er mer bullish og ser for seg en omsetning på 920 millioner. Ifølge Bloomberg er analytikerkonsensus på 818 millioner, altså 5 prosent svakere enn i fjor.

Industrisegmentet blir det viktige å følge med på
Knut Erik Løvstad, Kepler Cheuvreux

Selskapet har over lengre tid slitt med å få opp driftsmarginen. Den har de siste årene ligget på rundt 6 prosent, i første kvartal var den 6,6 prosent. 

– Har du noen tanker om driftsmarginen?

– Selskapet har et mål om å nå en driftsmargin på 7 prosent. Vi tror selskapet skal nå det målet i 2021, svarer Løvstad.

SPENT PÅ INDUSTRIKUNDENE: Analytiker Knut Erik Løvstad Foto: Ivan Kverme

Selskapet har over flere år bygget opp arbeidskapitalen som dermed har påvirket kontantstrømmen og likviditeten til selskapet. 

– Jeg tror på en bedring av arbeidskapitalen i løpet av 2020, men det er avhengig av covid-19.  Hadde vi sett en forbedring i arbeidskapitalen ville situasjonen ikke blitt som den ble i år. Nå er det et behov for å ha et solid varelager av komponenter gjennom coronaperioden, fortsetter Løvstad.

Det sentrale å følge med på

Løvstad tror forsvarsegmentet kommer til å levere bra. Det samme gjelder for medisinsk utstyr, ettersom det har vært et økende behov i forbindelse med covid-19. I 2019 sto disse segmentene for henholdsvis 18 og 23 prosent av omsetningen.

– Hva bør man følge med på når kvartalsrapporten slippes?

– Industrisegmentet blir det viktige å følge med på, der er det flere selskaper som kan ha følt på covid-19. Offshore vet vi at ikke blir noe bra, så det er på mange måter gitt. Svarer Løvstad

I 2019 kom 39 prosent av selskapets omsetning fra industrisegmentet.

I følge Bloomberg ligger analytikerkonsensus på 13,33 kroner pr. aksje. SpareBank 1 Markets har kjøpsanbefaling på 13 kroner, Kepler Cheuvreux har 12 kroner pr. aksje som kursmål

kitron
kepler cheuvreux
knut erik løvstad
2. kvartal
Nyheter
Teknologi
Børs