Sparebank 1 Markets jekker opp kursmålet til Kitron

Sparebank 1 Markets gjentar sin kjøpsanbefaling av Kitron og øker kursmålet fra 13 kroner aksjen til 16 kroner.

LEVERTE SLAM DUNK: Sier Petter Kongslie, analytiker i SpareBank 1 Markets. Foto: Olav Gram Degnes
Teknologi

Kitron leverte fredag formiddag sterke kvartalstall. Elektronikkselskapet hadde en økning i omsetningen på hele 21 prosent. Videre meldte selskapet om en økning i guidingen ved at de øket EBIT-margin målet for 2020 til mellom 6,7 prosent og 7,5 prosent.

«Dette har vært et rekordkvartal for Kitron når det gjelder driftsinntekter, lønnsomhet og ordrereserve» sa konsernsjef Peter Nilsson på fredag.

En sterk ledelse

Aksjen har siden nyttår knust hovedindeksen med 26 prosent mot negative 14 prosent. Petter Kongslie i Sparebank 1 Markets skriver i en ny rapport at kursmålet blant annet oppjusteres på bakgrunn av at ledelsen. Siden konsernsjef Peter Nilsson kom inn i selskapet i 2014 har Kitron hatt en sammensatt årlig vekstrate på 14 prosent, mot 2 prosent de fire foregående årene.

Prognosene for EBIT-marginen er blitt oppjustert og det estimeres med cirka 30 prosent resultatvekst for 2020. Videre venter meglerhuset at selskapets investeringer vil normaliseres og en lavere arbeidskapital i forhold til salg, som har vært unormal høy grunnet Covid-19. Dette vil følgelig gi en bedre kontantstrøm.

Norne Securities har også økt sitt kursmål fra 15 kroner pr. aksje til 20 kroner.

kitron
peter nilsson
petter kongslie
Nyheter
Teknologi
Børs