Reiseselskap med grusomt 2. kvartal

Røde tall over hele linjen for Expedia, men ting begynner å se litt lysere ut

FORTSATT HARDT RAMMET: Viruset har satt sine spor i reiseselskapet, Foto: Fabrizio Bensch
Teknologi

Reiseselskapet Expedia fikk totalkollaps i andre kvartal. Omsetningen var ned 82 prosent sammenlignet med fjoråret og antall bookinger var ned 90 prosent. 

Bookingselskapet kunne melde om totale bruttobookinger på 2,7 milliarder dollar i perioden april til juni, til sammenlikning hadde de 28,3 milliarder i fjorårets andre kvartal. Selskapets omsetning endte på knappe 566 millioner dollar, mot 3,2 millarder i fjor. 

De fleste bedrifter har kuttet helt i sine reisekostnader og dette har Expedia fått smake på. Blant selskapets segmenter var det B2B-segmentet som ble hardest rammet med en nedgang på 90 prosent i omsetningen. 

Kontantstrømmen fra driften endte på negative 2.630 millioner dollar, mot tidligere 3.287 millioner.

– Andre kvartal i 2020 representerer muligens det verste kvartalet reiseindustrien har sett i moderne historie, og Expedia var naturligvis like hardt rammet. Men, etter at vi traff bunnen i april så vi en konsistent bedring i bruttobookinger gjennom mai og juni, med moderate kanselleringer, sier adm. direktør Peter Kern.

– Vi kan ikke kontrollere disse kortsiktige endringene så istedenfor fokuserer vi på vår langsiktige strategi, fortsetter Kern.

Expedia 2. kvartal

(Mill. USD)20192018
Driftsinntekter5663.153
Driftsresultat−849265
Resultat før skatt−953235
Resultat etter skatt−753183